Günde 1 fincan içenin hafızası dipçik gibi olacak! Unutkanlık ilacı bulundu

Unutkanlıktan şikayetçi olanlara ve unutkanlığına ne iyi gelir diye soranlara uzmanı mucize çay tarifini verdi. Hafızayı güçlendiren ve unutkanlığa iyi gelen çay...
Günde 1 fincan içenin hafızası dipçik gibi olacak! Unutkanlık ilacı bulundu

Son dönemde pek çok kişinin ortak şikayeti haline gelmeye başlayan unutkanlık için formül arayışları sürerken unutkanlığın çaresi bulundu. Tamamen doğal bitkilerden oluşan bitki çayı hafızayı güçlendirmek isteyenlerin imdadına koşacak!

İnsanların artık yoğun olarak stres altında yaşamaları hafızayı olumsuz etkilerken stresin yanı sıra uykusuzluk, yorgunluk, depresyon ve sinir sistemini etkileyen hastalıkların da unutkanlığa neden olduğu ifade edildi. Unutkanlıkla mücadele edenlerin yardımına ise biberiye çayı koşuyor!

UNUTKANLIĞA İYİ GELEN ÇAY ARAYAN BUNU YAPSIN!

İçerisinde yoğun miktarda A, C, B1, B6 ve B9 vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, manganez ve demir barındıran biberiye unutkanlığa ilaç gibi geliyor. Unutkanlıkla mücadele eden kişilerin mutlaka doktor kontrolünden geçerek kan tahlili yaptırması gerekiyor. Çünkü bazı vitamin ve minerallerin eksikliği ciddi konsantrasyon kaybı ve unutkanlığa neden olabiliyor. Özellikle de B12 vitamini ve D vitamini eksikliği bunların başında yer alıyor.

biberiye.jpg

UNUTKANLIK VE HAFIZAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİBERİYE ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Çayı hazırlarken en çok dikkat edilmesi gereken nokta mümkün mertebe taze biberiye kullanmaktır. Ancak taze biberiye bulunamaması durumunda toz biberiye kullanmakta mümkündür. Küçük bir cezve içerisine hazır su koyun ve kaynamaya bırakın. Ardından kaynayan suyun içerisine bir tutam biberiye ekleyin.

Altını kısarak renginin değişmesini bekleyin. Biberiyenin tüm özü suya karıştıktan sonra altını kapatın ve bir miktar daha demlenmeye bırakın. İlk sıcağı çıkınca direkt olarak ya da balla tatlandırarak için. İçerisine şeker eklemeyin.