Muz kabuğu ile ayakkabılarınızı silin! Gözlerinize inanamayacaksınız!

En çok sevilen meyvelerin başında gelen muzun kabuklarının bile işe yaradığı ortaya çıktı. Muz kabukları da sağlıklı olduğu bilinirken bu kabuklardan sağlık dışında da fayda sağlanıyor.
Muz kabuğu ile ayakkabılarınızı silin! Gözlerinize inanamayacaksınız!

Muz en çok sevilen ve en çok tüketilen meyveler arasında yer alıyor. Çok zengin bir potasyum kaynağı olan muz sağlık açısından inanılmaz faydalıdır. Kanser hastalarının bile muz tüketmeleri tavsiye edilirken bu meyvenin sağlık dışında da faydaları bulunuyor. Üstelik muzun çöpe atılan kabuklarının ile inanılmaz faydaların bulunuyor.

MUZ KABUĞU İLE AYAKKABI PARLATMA

Muz kabuğu ile beraber ayakkabılar silinirse tam bir cila görevi görüyorlar. Zengin elementlerle çok güçlü özelliklere sahip olan muz kabukları ile boyası eskimiş ve birazda yıpranmış ayakkabılar silinebilir. Bu işlem 2-3 defa tekrarlandığında ayakkabılar alındıkları ilk gün kadar parlak oluyorlar. Bu parlaklığı elde etmek için muz kabukları ile haftada bir ayakkabıların silinmesi gerekiyor.

MUZ KABUKLARI İLE BİTKİSEL ÜRETİM

Muz kabukları sadece insanlar için bitkisel üretim için de çok önemli olabiliyor. Muz kabukları kullanılarak tohum çimlendirme çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Bunun için yapılması gereken ise tohumları muz kabuğunun iç tarafına gelecek şekilde yerleştirip toprağın altında bırakmaktır. Bu şekilde ekim yapılması halinde tohumlar kısa sürede çimlenecektir ve üretim süresi de kısalacaktır.

Muzun kabuk kısmında da yüksek bir mineral kaynağı yer almaktadır. Bu çok farklı kullanım alanında fayda sağlamaktadır. Son yıllarda Türkiye’de de muz üretiminde önemli gelişmeler kaydedildi. Muzun sadece meyve olarak kullanılmaması da yaygın bir hale geliyor. En çok tercih edilen ise muz kabukları ile ayakkabıların silinerek parlatılmasıdır. Her evde kullanılabilinecek olan muz kabukları ile herkes yeni alınmış gibi olan ayakkabılarla gezme konforuna sahip olabiliyor.