Meğer yanlış yapıyormuşuz! Çamaşır makinesini çalıştırırken bunu yapanlar dikkat! Bir daha sakın yapmayın

Çamaşır makinesini çalıştırırken dikkat etmeniz gerekenler temizlik uzmanları tarafından açıklandı. İşte bu detaylara dikkat ederek makinenizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Meğer yanlış yapıyormuşuz! Çamaşır makinesini çalıştırırken bunu yapanlar dikkat! Bir daha sakın yapmayın

Çamaşır makinesini bu şekilde çalıştıranlar aman dikkat! Yıllardır yanlış biliyormuşuz. Makinenizin ömrünü kısaltırken aynı zamanda kıyafetlere de zarar veriyor. İşe yapılan hata. 

Çamaşır makinesini çalıştırırken yapılan bu hatalar makinenizin ömrünü kısaltıyormuş. Yıllardır yanlış uyguladığımız çalıştırma yöntemleri hem kıyafetlere hem de makineye büyük zarar veriyormuş. Peki yapılan hatalar nelerdi?

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ ÇALIŞTIRIRKEN YAPILAN HATALAR

Çamaşır makinesini çalıştırırken yapmış olduğumuz yanlışlardan biri makineyi çok doldurmak. Makinenin kendi kapasitesinin daha üstünde çamaşırla doldurduğunuz zaman makinenin ömrünü kısaltmış olursunuz. 

Bunun yanında çok fazla deterjan kullanmak da sanılanın aksine çamaşırları temizlememekle kalmaz yine makinenin ömrünü kısaltır. Deterjan kalıntıları artacağı için tortulanmaya sebep olacak ve bu da makinenin kısa sürede bozulmasına sebep olacaktır. 

Elektrik az gelsin diye düşük derecede makineyi çalıştırmak yine soğuk su ile çamaşırları yıkadığından dolayı makineye zarar vermektedir. Soğuk su ile çamaşır yıkadığınız zaman kalıntıların giderilmesini engellemiş olursunuz. Makineyi arada boş olarak sıcak su ile çalıştırmak ise makinenin ömrünü uzatacaktır. Çünkü bu şekilde makinenin içerisinde yer alan tüm kalıntılar sıcak su ile daha kolay çıkacaktır. 

Yıkama filtresi kullanmadığınız zaman yine hata etmiş olacaksınız. Çamaşır makinesine atılan pullu ve boncuklu giyisiler makinenin mekanizmasını bozabilir. Kopça, kanca gibi kopabilecek ve makineye zarar verebilecek olan kıyafetlerin yıkama filtresi kullanılarak yıkanması gerekir. 

Bu tarz pratik bilgilerden haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler