Bu yöntem fırın temizliğini sevdirecek cinsten! Temizlik uzmanları doğal formülü açıkladı

Fırın lekelerinden kimyasal olmadan doğal yöntemler ve tüyolar ile kurtulmak mümkün. Artık fırın temizlemeyi seveceksiniz.
Bu yöntem fırın temizliğini sevdirecek cinsten! Temizlik uzmanları doğal formülü açıkladı

Fırında yemek pişirdikten sonra fırın temizliği en çok zorlanılan şeydir. Özellikle fırında yemek yaptıktan hemen aynı gün fırının temizlenme işlemini yapmanız gerekmektedir. Yoksa günler geçtikçe fırının içerisindeki yağ ve kirler daha da kalıcı olacaktır. Bu sebeple aynı gün mutlaka temizleyin. Peki fırın temizliğinin en kolay yolu nedir? Temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu yöntem rahat etmenizi sağlayacak. 

Fırın temizliği inatçı yağ ve kir lekelerinden dolayı çok zor gelir. Fakat bu yöntem fırın temizliğini size sevdirecek cinsten. Temizlik uzmanları fırın temizlemenin en kolay yöntemini açıkladı. Genelde evde bulunan yağ sökücü gibi kimyasal ürünler kullanılıyor. Fakat kimyasal içermeyen ve evde doğal yöntemler ile yapılan bu temizlik yöntemini bir kere yapın hep kullanacaksınız. İşte detaylar haberimizde yer alıyor. 

KİMYASALLAR OLMADAN FIRIN TEMİZLİĞİ YÖNTEMİ 

Fırın temizliğini kimsayllar olmadan temizlemek çok basit. Pişirme işleminden hemen sonra fırının hala sıcakken içerisine ısıya dayanıklı bir kap su koyun. Bu kap içerisinde 20 dakika kadar kalsın. Daha sonra ise fırını kapatın ve tamamen soğumasını bekleyin. Nemli bir bez ile tüm yağı ve kiri kolayca alın. 

Fakat ekstra inatçı yağlı kirler için ise iki yemek kaşığı karbonatı bir çay kaşığı su ile karıştırın. Bunu evde kolayca yağ giderici olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde sadece fırında değil mutağın her alanında kullanabileceksiniz. Kötü kokuları gidererek yağı lekelerinden eser bırakmayacaktır. Bu karışımla nemli bir bez yardımı ile fırını kolayca temizleyebilirsiniz. 

Bu ve bunun gibi temizlik tüyolarına kolayca ulaşmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için temizlik tüyolarını araştırıyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler