Çamaşır makinesini çalışırken sular kesilirse sakın bunu yapmayın! Aman dikkat makineniz bozulabilir

Çamaşır makinesini çalıştırdıktan sonra elektriklerin ya da suların kesilmesi halinde yapılmaması gereken şey uzmanlar tarafından açıklandı. Sakın sizde bu hatayı yapmayın.
Çamaşır makinesini çalışırken sular kesilirse sakın bunu yapmayın! Aman dikkat makineniz bozulabilir

Çamaşır makinesi çalışır durumdayken suların kesilmesi durumunda yapılan o hata makinenizden olmanıza sebep olabilir. Bu yüzden bu durumda yapılması gereken doğru adım uzmanlar tarafından açıklandı. Peki çamaşır makinesi çalışır durumdayken suların kesilmesi durumunda ne yapılması gerekiyor? Yapılmaması gereken nedir? İşte detaylar. 

Son dönemlerde dünyada ve ülkemizde yaşanan bazı olumsuz olaylardan dolayı birçok üründe ve hizmette zam üstüne zam yapıldı. Yapılan bu zamlardan elektronik ve teknoloji sektörü de etkilendi. Hal böyle olunca elektronik eşyalar bir kere satın alındıktan sonra uzun soluklu kullanılması için yapılması gerekenler vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki çamaşır makinesini uzun soluklu kullanmak için ne yapılması gerekmektedir? İşte detaylar. 

MAKİNE ÇALIŞIR DURUMDAYKEN YAPILMAMASI GEREKENLER

Çamaşır makinesi işlerimizi kolaylaştıran ve her evin olmazsa olmazı elektronik bir alettir. Bu yüzden de kullanımı sırasında yapılan bazı hatalar sebebiyle bozulma ihtimali de bulunmaktadır. Çamaşır makenisi kullanırken yapılmaması gereken bazı şeyler yapıldığında makinenin tamamen bozulmasına bile yol açabilirsiniz. Makine çalışır durumdayken suların kesilmesi halinde yapılmaması gereken o hata haberimizde yer alıyor. 

Makineyi çalıştırdığınızda çalışır durumdayken suların kesilmesi ya da elektriklerin kesilmesi durumda yapılması gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Çamaşır makinesi çalıştığı zaman elektrik kesintisi yaşandıysa makineye dokunmayın. Kapatma düğmesine de basmayın. En  çok yapılan hatalardan biri de kapatma düğmesine basmak olacaktır. Elektrik ya da suyun gelmesi durumunda eğer düğmeye basmazsanız kaldığı yerden devam edecektir.

Yani çamaşır makinesi çalışır durumdayken elektriklerin ya da suların kesilmesi halinde makineye kesinlikle müdahale etmeyin. Bu şekilde kalmasını sağlayın. Çünkü elektrikler geldiğinde ya da sular geldiğinde makine kaldığı yerden çalışmaya devam edecektir. 

İlgili Haberler