Kuru öksürük nasıl geçer? Kuru öksürüğü en hızlı ne keser?

Kış mevsiminde en sık karşılaşılan ve rahatsız eden durumların başında kuru öksürük geliyor. Özellikle yatınca ortaya çıkan ve ciddi derecede rahatsızlık veren kuru öksürüğü en hızlı ne keser? Kuru öksürük nasıl geçer? Evde tedavisi var mı? İşte cevabı..
Kuru öksürük nasıl geçer? Kuru öksürüğü en hızlı ne keser?

Kuru öksürük genel olarak evde tedavisinin mümkün olduğu bir rahatsızlıktır. Anca belirtilerin artmasının yanı sıra öksürüğün şiddetlenmesi gibi durumlarda mutlaka bir uzmana başvurmak gerekiyor.

KURU ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR?

Kuru öksürüğün ortaya çıkmasının en temel sebepleri arasında soğuk algınlığı, grip, viral enfeksiyonlar, sigara içimi ve alerjik reaksiyonlar olduğu bilinmektedir. Boğazın tahriş olması ya da iltihap kapması sebebi ile de meydana gelebilen kuru öksürük kişinin günlük hayatını olumsu olarak etkileyebilir.

KURU ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER?

Bu tür bir öksürüğü evde geçirmek mümkündür. Öncelikle boğazın sürekli olarak nemlendirilmesi sağlanmaktadır.

Ne çok sıcak ne de çok soğuk içeceklerden kaçınmak gerekiyor. Bol bol su içmek boğazın nemli olmasına yardımcı olur.

Bunun dışında sıcak buhar solunumu yaparak solunum yolları nemlendirilebilir.

Bal ve zencefil karışımı tüketilerek, kuru öksürüğün azalması ve hatta ortadan kalması sağlanabilir.

Her şeyden önce de bol bol dinlenmek önerilmektedir.

Ancak belirtilerin şiddetlenmesi ve öksürüğün azalacağı yere daha da artması gibi durumlarda uzmanlara başvurmak ve bir doktora muayene olmak gerekiyor.

Aynı zamanda bol bol duş almak vücudun direncinin artmasına yardımcı olmaktadır. Bu da enfeksiyonların daha da ilerlemesine engel olabilir. Kuru öksürük ve beraberinde gelen balgam sizi rahatsız ediyorsa ılık tuzlu su ile gargara yaparak solunum yollarınızı rahatlatabilirsiniz.

Özellikle geceleri artış gösteren kuru öksürük için yattığınız odanın nemli olmasına ve yastığınızın yüksek olmasına özen gösterebilirsiniz.