Kıyafetlere dökülen inatçı lekeleri çıkarmak artık mümkün hale geliyor

Kıyafetleri dökülen lekeler birçok kadının ortak sorunu. Peki ama bu lekeler nasıl ve ne şekilde çıkarılır?
Kıyafetlere dökülen inatçı lekeleri çıkarmak artık mümkün hale geliyor

Birçok kadının ortak sorunu kıyafetlere dökülen inatçı lekelerdir. Peki ama kıyafetlere dökülen lekeler nasıl ve ne şekilde çıkar?

Bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi. Alınan bilgiler neticesinde kıyafete dökülen inatçı lekeleri çıkarmak için öncelikle ilk etapta dökülen kısıma tuz serpilmelidir. Eğer kıyafete yağlı bir leke döküldü ise o kıyafetin lekesi ancak tuz ile çıkar. Bunun ile birlikte bu kıyafete dökülen yağı çeker. Fakat kahve lekesi ya da çay lekesi bu yöntem ile temizlenmez.

Eğer kıyafetinize çay ya da kahve döküldüyse öncelikle dökülen kısmı ıslak bir bez yardımı ile temizleyiniz. Ardından sıcak su ile iyice ovaladıktan sonra çay ya da kahve lekesi açılacaktır. Bu işlemleri yapmadan direkt makineye atarsanız bu lekelerin çıkma süresi sizi daha da zorlayabilir.

Bundan dolayı ilk etapta nemli bir bez ve sıcak su ile temizledikten sonra üzerinizdeki kıyafeti makineye atabilirsiniz. Yağlı lekelere karşı ise ilk etapta o kısma çok az tuz sertlikten sonra kıyafetinizi makineye atıp yıkayabilirsiniz.