Kolanın içerisine 3 kaşık ekleyin mucizeyi izleyin! En pratik ve kolay fırın temizliği püf noktası

Ev hanımlarının kabusu olan fırın temizliği kola mucizesi ile tarihe karışıyor! En iyi yağ çözücü bile yanında solda sıfır kalır.
Kolanın içerisine 3 kaşık ekleyin mucizeyi izleyin! En pratik ve kolay fırın temizliği püf noktası

Kolanın içerisine 3 kaşık ekleyin mucizeyi izleyin! En pratik ve kolay fırın temizliği püf noktası - Mutfakta en çok kullanılan ve temizliği en zor olan alanların başında yer alan fırın temizliği için kola formülü ortaya çıktı.

Sık sık bağımlılık yaptığı ve sağlık açısından tehlikeli olduğu yönündeki eleştirilerle gündeme gelen kola kullanımı konusunda aslında mutfakta mucizevi bir özelliği olduğu ortaya çıktı. Ev hanımlarının temizlik konusunda en şikayetçi olduğu fırın temizliği konusunda kolanın mucize etkisi için yapılması gerekenler açıklandı.

FIRIN TEMİZLİĞİ İÇİN KOLA NASIL KULLANILMALI?

Tertemiz yağdan arınmış bir fırın için kolanın mucizevi etkisi ortaya çıktı. Kola ile fırın temizliği için yarım bardak kolanın içerisine 3 yemek kaşığı bulaşık ilacı ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından bulaşık süngeri ile karışımı fırın camının yüzeyine ve içerisine yayın.

Bulaşık süngerinin arka kısmı ile ya da çizmeyen bir tel ile yüzeyi ovalayarak yağlardan arındırın. Yağlar kalıcı ve zorlu ise karışımı yüzeye yayarak 10 dakika kadar bekletin. Sonra iyi bir şekilde tekrar telle ovalayıp iyice durulayın. Sabundan arınmasının ardından temiz bir bezle kurulayın ve ışıl ışıl kullanın...