Domates konservesi yapanlar aşçılar püf noktaları açıkladı! İçine bunu ekleyin hem tadı hem dayanma süresi artsın

Kışlık domates konservesi yapmak isteyenlere püf noktası ve sırları açıklandı. İçine bir kaşık eklemeniz yeterli...
Domates konservesi yapanlar aşçılar püf noktaları açıkladı! İçine bunu ekleyin hem tadı hem dayanma süresi artsın

Domates konservesi yapanlar aşçılar püf noktaları açıkladı! İçine bunu ekleyin hem tadı hem dayanma süresi artsın - Bu sene gıda ürünlerine gelen zamlar sebze ve meyve fiyatlarına da yansırken konservelik ürünlerin fiyatlarındaki artış dikkat çekmişti.

Kışın bu ürünlerin çok daha pahalı fiyatlarla satılacağı endişesi ile vatandaşlar kışlık konserve telaşına düşerken en çok yapılan ürün ise her yemeğin içine giren domates oldu. Kışlık domates konservesi yapmak isteyen kişilere yönelik olarak aşçılar ise hem lezzetli hem de uzun süre dayanıklı olması için kullanılması gereken püf noktalarını açıkladı.

DOMATES KONSERVESİ PÜF NOKTALARI NELERDİR, NE KADAR KAYNATILIR, NASIL YAPILIR?

Domates konservesi yapılırken içerisine standart olarak eklenen bazı malzemeler bulunurken konservenin uzun süre dayanmasını sağlayacak ve lezzetini arttıracak en önemli püf noktası ortaya çıktı. Aşçılar ev hanımlarına konserve yaparken içerisine mutlaka 1 yemek kaşığı toz şeker eklemelerini önerdi. Konulan şeker hem domatesin asidi ile etkileşime girerek tadını arttırıyor hem de domates konservesinin çok daha uzun bir süre dayanmasını sağlıyor.

KIŞLIK DOMATES KONSERVESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

5 kilogram domates

1 yemek kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

5-6 adet metal kapaklı cam kavanoz

Domateslerin kabuklarını soyun. İlk ipucu budur. Sıcak suda beklettiğiniz domateslerin kabuklarını soyun. İkinci ipucu ise domatesleri elde doğramaktır. Robottan geçirilen domates aşırı sulanacağı için daha geç pişer. Sonra derin bir tencereye tüm malzemeleri alarak kaynatın. Son ipucu ise kavanozların kapaklarını sıcak suda bekletmektir. Kaynar domatesi sıcak bir şekilde kavanozlayın ve kapağını bir bez yardımı ile iyice sıkıp tezgah üzerine ters çevirip sıralayın. Bu sayede konserveleriniz tam tutacaktır.