40 yıllık mandıracı meslek sırrını ifşaladı! İşte taş gibi yoğurt yapmanın sırrı mayalamanın püf noktaları

Hazır yoğurtların içinde bulunan katkı maddelerinin zararları ortaya çıkarken taş gibi yoğur yapmanın sırrı ortaya çıktı.
40 yıllık mandıracı meslek sırrını ifşaladı! İşte taş gibi yoğurt yapmanın sırrı mayalamanın püf noktaları

40 yıllık mandıracı meslek sırrını ifşaladı! İşte taş gibi yoğurt yapmanın mayalamanın püf noktaları - Sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin şifa kaynağı yoğurt için ustası sırrını açıkladı.

Hazır olarak satılan ve içerisinde sağlığa zararlı katkı maddeleri olan yoğurtları almak yerine evde taş gibi yoğurt mayalayabileceksiniz. İşte ustasından taş gibi yoğurt mayalamak için bilmeniz gereken püf noktaları ve meslek sırları...

TAŞ GİBİ YOĞURT YAPMANIN SIRRI! EVDE YOĞURT MAYALAMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER...

Güzel ve taş gibi yoğurt mayalamanın en önemli sırrı doğru süt kullanımıdır. Sütünüz ne kadar kaliteli olursa yoğurdunuz da o kadar kaliteli olur. Yine aynı şekilde mayalık yoğurt seçimi de önemlidir. Mümkünse hazır yoğurt yerine ev yoğurdu kullanmanız önerilir. En iyi yoğurt sanılanın aksine tencerede değil cam kaplarda mayalanır.

yogurt-sirri.jpg

Yoğurdu mayalamadan önce mutlaka bunlara dikkat edin. Ardından sütü derin bir tencereye alın ve kontrollü bir şekilde kaynatın. Daha sonra sütün oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Serçe parmağınızı süte sokun. Püf noktası sütün fazla ılınmaması çokta kaynar kalmamasıdır. Parmağınızın yanmayacağı sıcaklığa gelmesini bekleyin.

Sütü mayalayacağınız cam kabın içerisine süzerek alın ve ideal sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Ardından bir kasenin içerisinde maya olarak kullanacağınız yoğurdun üzerine bu sütten 3-4 kaşık dökerek kıvamını kırın ve akışkan bir hale getirin. Sonra maya olarak kullanacağınız bu yoğurdu sütün içerisine tahta kaşık ile karıştırarak dökün. En son bir kere daha karıştırdıktan sonra cam kabın ağzını sıkı bir şekilde kapatarak mayalanmaya bırakın. Üzerini kapatın ve etrafını da sarın.

En az 4 saat bu şekilde beklettikten sonra mümkünse 1 gün boyunca mümkün değilse en az 6 saat buzdolabında bekletin. Sütünüzün taş gibi olduğunu görünce gözlerinize inanamayacak, yedikçe tadına doyamayacaksınız...