Kimse bilmiyor! Çiçek sineklenmesini önleyen 3 formül!

Evlerde bulunan saksı çiçekleri zaman zaman sineklenmektedir. Çiçek sineklenmesi nasıl önlenir, bu sinekler nasıl yok edilir?
Kimse bilmiyor! Çiçek sineklenmesini önleyen 3 formül!

Evlerde bulunan canlı çiçeklerde zaman zaman sineklenme görülebiliyor. Bu sinekler eve de yayılarak rahatsızlık verebiliyor. Ayrıca çiçeklerin gelişiminde de olumsuz bir etkiye sahiptir. Çiçeklerde küçük küçük sinek oluşumları karşısında insanlar çaresiz kalabiliyorlar. Oysa çiçek sineklenmesinden kurtulmanın çok kolay yöntemleri bulunuyor.

TARÇIN FORMÜLÜ!

Sinekler keskin kokulardan etkilenen canlıların başında gelmektedir. Özellikle bazı kokular sinekleri itecek etkiye sahiptirler. Tarçın da bunlardan birisidir. Saksıda toprağın üst kısmına toz tarçın serpilerek küçük sineklerin uzaklaşması sağlanabiliyor. Ancak bu formül tüm sineklere çözüm olamıyor. Çözümsüz kalanlar bir sonraki formülü deneyebilirler.

SİGARA İZMARİTİ!

Sigara izmariti de oldukça keskin bir kokuya sahiptir. Bu kokudan faydalanarak sineklerden kurtulmak mümkün oluyor. Yapılması gereken ise toprağa sigara izmaritleri gömmek. Bu şekilde çok keskin bir koku ile toprak muhafaza edilmeye başlanacak. Bu koku da küçük sinekleri kaçıracaktır.

TOPRAĞI DEĞİŞTİRİN!

Çiçek sineklenmişse bu sineklerin kaynak yeri o çiçeğin toprağıdır. Sinekler kaçırılsa da toprak içerisinde larvalarını bırakmış olabilirler. Bu larvalar hızlı bir şekilde sinek formuna dönüşeceklerdir. Haliyle yapılması gereken toprağın değiştirilmesidir. Toprakta geçmişten kalan larvalar olabilir. Bunları yok etmenin yolu da toprağın fırınlanmasıdır. Çok fazla sıcak ısıya maruz kalmaması gereken toprak bu şekilde temizlenecektir. Bu yöntem çiçek sineklenmesinin en etkili çözümüdür.

Öte yandan her çiçek toprağının kullanılmaması önerilmektedir. Çiçek toprağı kullanılacaksa fırınlama yapılmalıdır. Fırınlama yapılmadan çiçek toprağı kullanılırsa toprak içerisinde saklı kalan sinek larvaları sulama yoluyla canlanacak imkan bulacaklardır.