Kahve lekesini çıkaran mucize yöntem!

Kahve lekesini çıkaran yöntemler merak konusu oluyor. Kahve lekesini en hızlı şekilde çıkaran pratik yöntemler nelerdir?
Kahve lekesini çıkaran mucize yöntem!

Kahve içmek ne kadar keyif vericiyse lekesi o kadar zor çıkabiliyor. Hatta bazen ne yapılırsa yapılsın evlerde kahve lekesi çıkarılamıyor. Evlerde kahve keyfi yapılırken bu kahveler zaman zaman halıya dökülebiliyor. Bu durumda lekelerin nasıl çıkarılacağı ev hanımlarını kara kara düşündürüyor. Kahve lekelerini hızlı bir şekilde çıkartan pratik yöntemler bulunuyor.

KARBONAT YÖNTEMİNİ DENEYİN!

Kahve eğer halıya dökülmüş ve leke bırakmışsa karbonat yöntemi denenebilir. Karbonat içerisinde aşındırıcı ve açıcı maddeler bulunmaktadır. Yapılması gereken işlem ise çok basit. Önce lekeli bölge ılık bir bez ile ıslatılır. Ardından lekeli bölgeye bir miktar karbonat serpiştirilir. Bu işlem yapılırken karbonat bol miktarda uygulanmalıdır. 15 dakika beklendiğinde karbonatın kahve lekesini halıdan söktüğünü göreceksiniz. Yine ılık bir bez ile silme işlemi yapılır ve leke ortadan tamamen kaybolur.

SİRKELİ SU DİĞER YÖNTEM

Kahve lekesinin çözümlerinden birisi de sirkeli sudur. Bir kabın içinde sirke ile su karıştırılır. Bu karışım kahve lekesi olan bölgeye dökülür. Bir süre sirkeli suyun etkisini göstermesi beklenir. Daha sonra ılık bez ile lekenin olduğu yer silinir. Bu yöntem ile de kahve lekesinden eser kalmayacaktır.

MADEN SUYU ETKİSİ

Maden suyu içerisinde çok güçlü maddeler olan doğal bir karışımdır. İçerisinde doğal asitler de fazlaca vardır. Maden suyu ile kahve lekesini çıkarmak oldukça kolay olmaktadır. Yapılması gereken işlem ise çok basittir. Bir şişe maden suyu halıda kahve lekesi olan yere yavaşça dökülür. Bu sırada dökülen yerde kabarcıklar çıkacaktır. Bu kabarcıklarla beraber kahve lekesi halıdan sökülmeye başlayacaktır. 10 dakika beklenir ve nemli bir bez ile bölge ovarak silinir. Bu yöntem ile de kahve lekesi tamamen temizlenmiş olur.