Kalorifer peteklerinin üzerine konulan mandalina kabuklarının faydası şaşırtıyor!

Evlerde kalorifer peteklerinin üzerine mandalina kabuklarını koymanın ne işe yaradığını öğrenenler mandalina kabuklarını bir daha çöpe atmayı düşünmüyorlar. Mandalina kabuğu kalorifer peteği üzerine konulduğunda ne gibi etki yapıyor?
Kalorifer peteklerinin üzerine konulan mandalina kabuklarının faydası şaşırtıyor!

Kış mevsiminin gelmesi ile beraber evlerde kalorifer petekleri yeniden ısınmaya başladı. Bu kalorifer peteklerinin üzerine mandalina kabukları konulduğunda meydana çıkan etki herkesi şaşırtıyor. Mandalina kabuğu etkisi nedir ve kalorifer peteklerinin üstüne konulduğunda ne olur?

SOBALI EVLERİN NOSTALJİK UYGULAMASI

Sobalı evlerde yaşayanlar veya yaşamış olanlar mandalina kabuklarının soba üstüne konulduğunda çok güzel bir koku yaydığını bilirler. Bunun bir benzeri kalorifer peteklerinde uygulanabiliyor. Ancak kalorifer peteklerinde sobada olduğu gibi yüksek bir ısı olmuyor. Hedeflenen fayda da zaten sadece koku değil.

KALORİFER PETEKLERİNDE MUTLAKA OLMALI!

Mandalina C vitamini deposu bir meyve olarak biliniyor. Ancak bu meyvenin kabuğunun faydası neredeyse içi kadar olabiliyor. Mandalina kabukları kalorifer peteklerinin üzerine konulursa ısındıkça güzel bir koku yayacaktır. Ancak petekler ısındıkça oradan bakteriler ve mikroplar çıkmaktadır. Bu bakteriler ve mikroplar eve yayılarak insan sağlığını olumsuz yönde etkilerler. İşte mandalina kabuğu tam da bu aşamada devreye giriyor.

Kalorifer peteklerinin üzerine konulan mandalina kabukları bu yayılacak olan bakteri ve mikropları öldürüyor. Yok olan bakteri ve mikroplar ev ahalisini etkileyemiyor. Ayrıca evdeki nem oranı da dengeleniyor. Normalde kalorifer ısındığında nem oranı değişmekte ve ortamda bulunanların ağız ve burunlarında kuruma meydana gelir. Mandalina kabuğu işte bunu önlemede işe yaramaktadır.

Mandalina kabuklarını çöpe atmak yerine bu şekilde değerlendirenler sağlıkları için önemli bir uygulama yapmış olurlar. Ayrıca benzer etkiler portakal veya limon kabukları ile de elde edilebiliyor.