Küflenen tereyağına pratik çözüm! En iyi saklama yöntemi!

Tereyağı gibi ürünlerin zaman zaman küflenmeleri bu yiyeceklerin israf olmalarına neden oluyor. Küflenen tereyağı için çözüm yolu nedir?
Küflenen tereyağına pratik çözüm! En iyi saklama yöntemi!

Tereyağı oldukça sevilen bir yağ türüdür. Uzun yıllarca tereyağının sağlıksız olduğu dile getirilerek insanların bu sağlıklı gıdadan uzak durmaları sağlanmıştı. Ancak sonradan yapılan araştırmalar en sağlıklı yağlardan birisinin tereyağı olduğunu ortaya koyunca bu gıda ürününe büyük bir ilgi gösterilmeye başlandı. Hem kahvaltıda hem de yemeklerde tüketilen tereyağı doğal olduğunda ve aşırıya kaçılmadan tüketildiğinde insan sağlığına büyük faydaları bulunuyor.

EVLERDE KÜFLENEN TEREYAĞI EN BÜYÜK DERT

Yiyeceklerin küflenmesi sık sık karşılaşılan bir durum oluyor. Bu da israfa neden olduğu için aile bütçelerine zarar verebiliyor. Özellikle tereyağının küflenmesinin iki boyutu bulunuyor. Bir gıda ürününün küflenmesi o ürünün doğal olduğunun ve içerisinde katkı maddelerinin çok az olduğunu göstermektedir. Bu açıdan olumlu olsa da küflenen bir yiyeceğin yenilmemesi gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla uyarılıyor.

DOĞRU SAKLAMA YÖNTEMİ!

Tereyağını en doğru şekilde saklama yöntemi merak ediliyor. Öncelikler tereyağı kesinlikle dışarıda tutulmamalıdır. Buzdolabında veya derin dondurucuda saklamak tereyağının en sağlıklı saklama koşuludur. Buzdolabında saklanacak olan tereyağının da bazı püf noktalarına dikkat edilerek saklanması gerekmektedir.

Tereyağı hava almayan bir kap içerisinde saklanmalıdır. Buzdolabında muhafaza edilecek olan tereyağı hava almamalıdır. Ancak bu kap kesinlikle plastik olmamalıdır. Plastikten tereyağına bakteriler geçebileceği unutulmamalıdır. En ideali ise mümkünse cam bir kap içerisinde saklamaktır. Bu şekilde tereyağı hava almadığında küflenmeyecektir.

Öte yandan tereyağını küflenmeden kullanmak isteyenler derin dondurucu seçeneğini tercih etmelidirler. Porsiyonlara bölünen tereyağı derin dondurucuda muhafaza edilirse ve ihtiyaç oldukça alınırsa küflenme riski olmayacaktır.