Evde taş gibi yoğurt yapmanın gizli sırrı açıklandı! Meğer çok basitmiş

Evde yoğurt mayalayanların sayısı her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Uzmanlar da en sağlıklısının ev yapımı yoğurt olduğunu her fırsatta dile getiriyor! Taze ve son derece sağlıklı taş gibi yoğurt yapmanın sırrı açıklandı!
Evde taş gibi yoğurt yapmanın gizli sırrı açıklandı! Meğer çok basitmiş

İçerisinde barındırdığı probiyotikler sayesinde market yoğurtlarını geride bırakan ve çok sağlıklı olan ev yoğurdu yapmak sandığınızdan da kolay! Taş gibi bir yoğurt mayalamak istiyorsanız, sizlere işin sırrını açıklıyoruz!

YOĞURT MAYALAMANIN SIRRI

Yoğurt, günlük hayatımız içerisinde en sık tüketilen besinler arasında yerini alıyor. Yoğurdun sert olmasını sağlamak için yapmanız gereken çok basit! Peki, evde yoğurt nasıl mayalanır, taş gibi yoğurt yapmanın sırrı ne?

TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMAK

Taş gibi yoğurt mayalamak istiyorsanız, ilk olarak elinizde güzel bir mayanın olması gerekiyor. Ortalama olarak 1-2 kaşık ev yoğurdu yeterli olacaktır. Elinizde mayalamak için yoğurt ve süt varsa bu iş tamamdır! İşte taş gibi yoğurt mayalamanın aşamaları:

İlk olarak tencerenizi temizleyin. Daha sonra sütünüzü tel süzgeçten geçirerek tencereye alın. Üzerine tahta kaşık koyabilir, ya da tencerenin dibine fincan tabağı koyabilirsiniz. Bu şekilde süt taşmalarının önüne geçebilirsiniz.

Sütünüzü kaynatın. Fokur fokur kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte biraz daha kaynamasına izin verin.

Kaynadıktan sonra sütü mayalayacağınız kapların içerisinde koyun.

Mayalama zamanın geldiğini anlamak için serçe parmağınızı süte sokun. Ortalama olarak 7-10 saniye durduktan sonra parmağınız yanmaya başlıyorsa, mayalama zamanı gelmiş demektir.

Ayırdığınız yoğurt ve 1 kepçe sütü karıştırarak homojen bir hale getirin. Mayalamak için ayırdığınız süt kaplarının içerisine eşit bir şekilde göz kararı koyun.

Kavanozların kapaklarını kapatın ve bir örtü ile sarın. Ortalama olarak 7-8 saat mayalanmalarına izin verin.

Daha sonra dinlenmesi için de 1 gün buzdolabında tutabilirsiniz.