İlaç almayı unutun! Süte bir kaşık atınca ağrı kesici görevi görüyor

Gün içerisinde vücudumuzun herhangi bir yeri ağrımaya başlayınca, çareyi hemen ağrı kesici almakta buluyoruz. Ancak sürekli olan ağrı kesicilere karşı vücut bir süre sonra bağışıklık kazanmaya başlıyor.
İlaç almayı unutun! Süte bir kaşık atınca ağrı kesici görevi görüyor

Ancak buna karşın öyle bir baharat var ki süt ya da yoğurt ile karıştırıldığı zaman resmen ağrı kesici görevi görmeye başlıyor. İşte o baharat ve mucizevi etkileri!

Zerdeçal, son dönemlerde yemeklerde kullanılmak üzere her eve girmeye başladı. Ancak ağrıları dindirme özelliği ile de bilinmeye başlanan zerdeçal, kış mevsiminde bu sebeple sıkça tüketilmeye başlandı. Zerdeçal ve sütün bir araya gelmesi ile resmen bir ağrı kesici görevi gördüğünü biliyor musunuz?

HER ALANDA KULLANILIYOR

Dünya genelinde farklı yemek ve içeceklere katılan, kendine özgü rengini karıştığı yemeğe bırakan zerdeçal, önemli ve şifalı bir baharat. Genel olarak Güneydoğu Asya ve Hindistan bölgelerinde sıkça tüketiliyor.

screenshot-2.png

Zerdeçal, içerisinde barındıran kurkumin maddesi ile iltihaplanmaların önüne geçiyor. Vücudu zararlı mikroplara karşı koruyan zerdeçal, mide rahatsızlıkları için de etili olduğu biliniyor.

AĞRI KESİCİ ETKİSİ VAR

Zerdeçalın ağrı kesici özelliği ile de son dönemlerde sıkça tüketildiğini söylemek mümkün. Vücuttaki şişkinlikleri indiren ve eklem ağrılarını hafifletmesi ile tercih edilen zerdeçalı bu aşamada dikkatli tüketmek gerekiyor.

Ağrı kesici özelliğinin yanı sıra şeker hastalığı için de kullanılan zerdeçal için uzmanlar diyabet ve zerdeçalın ilişkinin araştırma konusu olduğunun da altını çiziyor.

Anca siz ağrılarınız için zerdeçal tüketmek istiyorsanız, bu noktada aspirin etkisi gösteren zerdeçaldan yararlanabilirsiniz. Baş ağrısı, migren ya da şiddetli vücut ağrılarınız için zerdeçalı süt ya da yoğurt ile karıştırarak tüketebilirsiniz.