Her ev hanımının bilmesi gereken pratik bilgiler!

Ev hanımlarının özellikle mutfakta karşılaştıkları sorunlarla baş etmelerini sağlayan pratik bilgiler sıklıkla araştırılıyor. En dikkat çeken pratik bilgiler hangileri?
Her ev hanımının bilmesi gereken pratik bilgiler!

Evlerde bazı pratik bilgiler ev hanımlarının en büyük kurtarıcıları oluyorlar. Bu pratik bilgiler ile beraber karşılaşılan sorunlar tahmin edilemeyecek kadar kolay bir şekilde çözülebiliyor. Özellikle mutfaklarda ev hanımları zor durumlarla karşılaşabiliyorlar. Bu zorlukların çözümleri ise oldukça basit olabiliyor.

BİRBİRİNE YAPIŞAN BARDAKLAR!

Mutfaklarda iç içe konulan bardaklar zaman içerisinde birbirlerine yapışabiliyorlar. Bu bardakları birbirlerinden kırmadan ayırmak ise oldukça zor olabiliyor. Ancak bunun çok kolay bir yolu var. Bardaklar önce bir leğene konulur. En üstte bulunan bardağın içerisine de bir miktar buz eklenir. Leğenin içine ise yavaş yavaş sıcak su eklenir. Bardaklar bu şekilde kolayca birbirlerinden ayrılırlar.

BUZDOLABI SOĞUTMUYORSA DİKKAT!

Evlerde buzdolaplarının performansları zaman zaman düşebilir. Soğutmayan buzdolapları yiyeceklerin bozulmasına neden olabilir. Bunu önlemenin bir yolu bulunuyor. Buzdolabı soğutmuyorsa içerisindeki nemden dolayı bunu yapmaktadır. Nemi almak için ise bir torba tuzu buzdolabına koymak yeterli oluyor. Tuz nemi çekecek ve buzdolabı da verimli çalışmaya başlayacaktır.

BUZDOLABI KÖTÜ KOKUYORSA

Buzdolabının kötü kokması ev hanımlarının en çok karşılaştıkları sorunlardan birisi olabiliyor. Bunu engellemenin de kolay bir yolu bulunuyor. Kötü koku gelen rafa veya bölüme bir kase süt konulur. Bu süt dolu kasenin üstü açık olmalıdır. Süt buzdolabındaki kötü kokuyu çekecektir. Kullanılan 1 kase süt ise daha sonra kesinlikle tüketilmemeli ve dökülmelidir.

DOMATESLER ERKEN BOZULUYORSA

Evlerde domateslerin bozulması ve kullanılmaz hale gelmesi de çokça rastlanılan bir durum oluyor. Bunun çözüm yolu da domateslerin buzdolabında saklanmamasından geçmektedir. Dışarıda tutulan domatesler daha uzun süre dayanacaklardır.