Omletinizi bu şekilde yapmayı deneyin! Kek gibi puf puf kabaracak

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında olan yumurta artık sofralara farklı pişirme şekilleriyle geliyor. En tok tutan halinin omlet olması sebebiyle omlet pişirenler, kek gibi kabarmasını istiyor! İşte işin o sırrını size açıklıyoruz!
Omletinizi bu şekilde yapmayı deneyin! Kek gibi puf puf kabaracak

Protein açısından zengin olan ve her gün 1adet yenmesi önerilen yumurta sağlık için çok gerekli! Kahvaltı için çok vakti olmayanlar için şip şak omlet tarifini kek gibi kabartmak istemez misiniz? Bu şekilde omletiniz daha hızlı pişecek ve sizi uzun süre tok tutacak!

YUMURTANIN YARARLARI

Yumurtanın özellikle sabah saatlerinde tok tutması açısından tüketilmesi önerilmektedir. Beyin sağlığı ve göz sağlığına katkıda bulunduğu ifade edilen yumurtayı alerjisi olmayan çocuklar da gün içerisinde tüketmesi gerekmektedir. Protein açısından zengin olan yumurta düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemi güçlenmektedir. Kas gelişimine de katkı sunan bu protein deposu içerisinde çok sayıda vitamin ve mineral barındırmaktadır.

KEK GİBİ KABARAN OMLET TARİFİ

Omletinizi kek gibi kabartmak istiyorsanız, ihtiyacınız olan malzeme listesi şu şekilde:

2 yumurta

2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri (İsteğe bağlı)

Tuz

Yarım çay bardağı süt

1 çay kaşığının ucu ile kabartma tozu (İsteğe bağlı)

ispanyol-omleti-tortilla-yemekcom.jpg

PUF PUF OMLET YAPIMI

Kek gibi kabaran omlet tarifi için ilk olarak yumurtalarınızı iyi bir şekilde çırpın. Daha sonra tuz ve sütü de ekleyerek yumurtalarınızı biraz daha çırpın. İsteğe bağlı olarak çok az kabartma tozu ekleyebilirsiniz. Bu şekilde iyice çırptıktan sonra zeytinyağı ile ısıttığınız tavaya karışımı dökün. Kapağını kapatarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Alt tarafı piştikten sonra çevirip diğer tarafını da 3-4 dakika pişirip omletinizi servise hazır hale getirebilirsiniz.