Expigment Krem Ne işe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Expigment krem leke tedavisine alternatif yöntem sunan bir kremdir. Expigment krem ile cilt üzerinde çeşitli nedenlerle oluşmuş lekelerinizden iki ay gibi bir sürede kurtulmaya başlayabilirsiniz.
Expigment Krem Ne işe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Expigment Krem Nedir?

Expigment krem içerisinde %2 ila %4 arasında hidrokinon bulunur. Bu madde leke tedavileri için kullanılan bazı kremlerin etken maddesini oluşturuyor. Hidrokinon, cilde rengini veren melanin adlı bir maddenin çalışmasını yavaşlatan, aynı zamanda baskılayan bir madde. Expigment krem ise içerisinde bulunan hidrokinon sayesinde ciltte oluşan çeşitli lekelerin rengini açmaya yarıyor. Yaşlanmaya bağlı olarak ya da güneş nedeniyle oluşmuş cilt lekelerinde (melasma) , kloazma (hamilelikte oluşan cilt koyulaşması) varlığında, çil oluşumu gibi durumları tedavi etmekte etkinliği bilinen bir kremdir.

Expigment Krem Nasıl Kullanılır?

Expigment krem kullanımı için ilk olarak kremin uygulanacağı bölgeyi temizlemeli ve kurulamalısınız. Daha sonra kremi leke üzerine ince bir katman halinde sürün. Aksi bir durum doktor tarafından önerilmediği sürece kremi sabah ve akşam olmak üzere gün içerisinde iki defa uygulayınız.

Krem hassas ciltlerde yanma ve kızarıklık gibi şikayetlere neden olabilir. Bu durumda kullanıma devam edip etmeme konusunda bir uzmanla görüşmekte fayda var. Ayrıca kremin içerisinde bulunan maddelerden birine karşı alerjiniz varsa kremi kullanmayı derhal bırakınız. Kreme karşı alerjiniz olup olmadığını anlamak için kullanmaya başlamadan önce cildinizin küçük bir yerinde kremi test edebilirsiniz.

Expigment kremin faydalarını iki ay içerisinde görmeye başlamanız gerekir. Eğer kremi kullanmaya başladıktan iki ay sonra fayda görmezseniz kremi daha fazla kullanmamalısınız. Ayrıca bu kremin bilinçsiz kullanımı da ciltte ciddi tahribata neden olabilmektedir. Bu nedenle doktor önerisiyle başlamalı ve yine doktor kontrolünde kullanmalısınız.

Hem tedavi sırasında hem de sonrasında tedavinin etkinliğinin kalıcı olması ve cilt renginde tekrardan bir koyulaşma oluşmaması için yüksek faktörlü güneş koruyucu ürünler kullanmalı veya kıyafetlerle kremi uyguladığınız bölgeyi güneşten korumalısınız.

Expigment kremin hamilelikte ne gibi etkilere neden olabileceği bilinmemektedir. Bu sebeple hamileyseniz veya hamilelik şüpheniz var ise doktorunuzla bu bilgiyi paylaşınız.

İlgili Haberler