Şeker gibi tatlı karpuz seçmek bu kadar kolaymış! Kelek çıkması imkânsız

Havaların ısınmasıyla karpuz sezonu resmen başlarken şeker gibi tatlı karpuz seçmek isteyenlere tüyosu açıklandı. Bu yöntemle kelek çıkması imkansız!
Şeker gibi tatlı karpuz seçmek bu kadar kolaymış! Kelek çıkması imkânsız

Yaz denilince akla ilk gelen meyvelerin başında yer alan karpuz yükselen fiyatı ile cepleri yakmaya başladı. Son derece pahalı olması nedeniyle kelek karpuz almak artık daha büyük bir risk haline gelirken güzel karpuz seçmenin püf noktaları ve ipucu ortaya çıktı.

Tezgaha çıkan karpurzlar alıcılarını beklemeye başlarken tatlı karpuz yemek isteyen kişilerin dikkat etmeleri gerekeni pazarcılar açıkladı. Karpuz alırken bunlara mutlaka dikkat edin bal gibi tatlı karpuz yemenin keyfini yaşayın!

İYİ KARPUZ NASIL ANLAŞILIR, DİŞi / ERKEK KARPUZ NASIL SEÇİLİR?

İçi tın bir ses yaparsa da karpuzun içi beyazdır. Saplarına da bakılmalı, şu an en iyileri yeşil saplıları. Genelde ise sapı kuruya yakın olana bakacaksınız. Kavunda altına bakılmalı ve dibi koklanmalı. Hafif yumuşak olacak. Fiyat aralıkları ise en düşük olan karpuz 35-40 TL civarında, Kavun ise 60-70 TL civarında seyrediyor.

Çiftçilerin ise karpuzu cinsiyetine göre seçtikleri ortaya çıktı. Erkek ve dişi karpuz ayrımı yapılırken erkek karpuzun sulu, dişi karpuzun ise şekerli ve tatlı olduğu ifade edildi. Uzun ve oval olan karpuzlar erkek karpuz olarak sınıflandırılırken yuvarlak olan karpuzlar ise dişidir. Bu nedenle tatlı karpuz yemek isteyen kişilerin şekil olark karpuzu ayırması ve yuvarlak olanlarını seçmesi gerekir.