Mikrodalga temizliği hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bunu yapın ışıl ışıl olsun

Mutfaklarda artık nerede ise en çok kullanılan eşyalardan biri haline gelen mikrodalga fırınlar temizliği konusunda ise sorunlar yaşatıyordu. Kolay mikrodalga fırın temizliği tüyosu geldi.
Mikrodalga temizliği hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bunu yapın ışıl ışıl olsun

Özellikle de son dönemde çalışan kadınların sayılarının artması ve sunmuş olduğu pratiklik sayesinde mikrodalga fırınlar evlerin vazgeçilmezi haline gelmişti. Kadınların eli ayağı konumuna gelen mikrodalga fırınlarda yaşanan en büyük sorun ise temizlik olarak öne çıkıyordu.

Bu soruna da çözüm bulundu. Kolay mikrodalga temizliği formülü açıklanırken tertemiz mikrodalga fırına sahip olmak isteyenler için evdeki malzemelerle basit temizlik tüyosu ilan edildi. Sadece bunu yapmanız yeterli olacak...

BASİT MİKRODALGA TEMİZLİĞİ! KOLAY TEMİZLİK TÜYOSU NEDİR?

Derin bir kabın içerisine 2 bardak su ekleyin. Ardından suyun içerisine 1 çorba kaşığı bulaşık deterjanı ve 1 çay bardağı limon suyu ekleyin. İyice karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı mikrodalgaya uygun bir kap ile mikrodalganın içerisine yerleştirin ve 5 dakika fırınınızı çalıştırın.

Kapağını hiç açmadan 15 dakika boyunca içerisinde bekletin. Sonra kapağı açarak buharın yumuşattığı yağı ve kiri yumuşak bir sünger yardımı ile temizleyin. Ardından ılık su ile yıkadığınız hafif nemli bir bezle silin ve son olarak kurulayın. Fırınınızı kirlendikçe bu yöntemle temizleyebilir ve ilk günkü gibi ışıl ışıl kullanabilirsiniz.