Evde yoğun kıvamlı kahve yapmanın püf noktası!

Kahve tüketimi son yıllarda oldukça artarken daha yoğun kıvamlı kahve yapmanın püf noktaları araştırılıyor. Yoğun kıvamlı kahve nasıl yapılabilir?
Evde yoğun kıvamlı kahve yapmanın püf noktası!

Türkiye’de son yıllarda kahve kültürü çok daha fazla yaygınlaşmaya başladı. Kahve tüketimi artarken daha iyi bir kahve içmek için kahve demleme ve yapma yöntemleri merak konusu oluyor. Bazı kişiler kahvelerinin daha yoğun kıvamlı olmasını istiyorlar. Bunu yapabilmenin oldukça kolay püf noktaları bulunuyor. Bu ince bilgileri edinenler çok daha lezzetli kahve yapmanın ve içmenin zevkini yaşıyorlar.

Kahve demleme yöntemleri oldukça çeşitlidir. Bu kahvenin hangi tür olacağına göre değişiyor. Çay gibi demlenebilen kahve türleri olduğu gibi Espresso gibi de sütle kremsi kıvama gelen kahveler de vardır.

KIVAMI YOĞUN KAHVE YAPIMI!

Kahveyi çok yoğun bir şekilde yapmanın iki ayrı yolu vardır. Kahve demlemenin en bilinen yöntemi daldırma taktiğidir. Burada öğütülen kahve suyun içerisinde bekletilir. Bu bekleme biraz uzun tutulursa kahvenin içerisindeki aroma ve yağlar ortaya çıkar. Böylece hem yoğun aromalı hem de yoğun kıvamlı bir kahve elde edilmiş olur.

Kahvenin öğütme tarzı da yoğunluk üzerinde etkili olmaktadır. Her kahvenin kavrulması ve öğütülmesi aynı seviyede olmaz. Kahvenin üretildiği topraktan, cinsine kadar detaylar belirleyici bir vazife görür. Koyu kavrulmuş bir kahve çekirdeğinin seçilip onun öğütülmesi tüm aroma ve yağların ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Kahveyi daha kıvamlı hale getirebilmek için gıda katkı maddeleri kullanılabilir. Bunların başında da ksantan sakızı gelmektedir. Birkaç damla eklendiğinde kahvenin tadında herhangi bir değişiklik olmuyor ama kıvam değişiyor.

Kahvenin kıvamı mısır nişastası veya hazır puding tozu ile de artırılabilir. Bunlardan birkaç çay kaşığı kullanmak yeterli olur.