Dünya kadar ütü puf diye bitecek! Jilet gibi ütü o yöntemle çok daha kolay işte püf noktaları

Kolay ütüleme yapmanın püf noktaları ortaya çıktı! Ütü yapmadan önce bunu yapın ütünüz sadece dakikalar sürsün...
Dünya kadar ütü puf diye bitecek! Jilet gibi ütü o yöntemle çok daha kolay işte püf noktaları

Dünya kadar ütü puf diye bitecek! Jilet gibi ütü o yöntemle çok daha kolay işte püf noktaları - En çok vakit alan ev işlerinin başında yer alan ütü derdini tarihe gömecek yöntemler açıklandı!

Yapılan anketlerde ve araştırmalarda hem kadınlar hem de erkekler tarafından en vakit alan ve en çok yorucu olarak kabul edilen ev işi ütü olarak gösterilmişti. Ütüyü kolaylaştırmak için artık çok daha güçlü ve pratik buharlı ütüler üretilse de yine de ütüleme işlemi için aslında bazı pratik bilgileri bilmeniz gerekiyor...

ÜTÜ DERDİNE SON! ÜTÜ YAPARKEN BUNU YAPANLAR YAŞADI...

Mutfakta pek çok alanda kullanılan ancak gıdalarla yüksek ısıda teması durumunda sağlık açısından son derece zararlı bulunan alüminyum folyonun bambaşka bir yararı daha ortaya çıktı. Pek çok alanda kullanılan alüminyum folyo ütü yaparken de mucize fayda sağlıyor. Alüminyum folyonun üretiminde kullanılan boksit isimli maddenin ısıya dayanıklı olması onu tam bir ütü canavarına dönüştürüyor.

Ütü yaparken ütü masasının altına ütü bezinin hemen altına gelecek şekilde alüminyum folyo yerleştirmeniz durumunda ütü süreniz yarı yarıya azalacak. Çünkü alüminyum folyonun ısı özelliği sayesinde buhar çamaşırlara çok daha yoğun bir şekilde nüfuz ediyor ve bu nedenle önlü arkalı ütüleme yapmanıza gerek kalmıyor. Bu sayede ütü sırası oldukça kısalıyor. Yine yıkadığınız çamaşırları bekleme yapmadan kurur kurumaz hemen ütülemek, bekleyecekse de üst üste geniş bir alana yayarak beklediği sürede daha fazla kırışmasını engelleyerek te kısa sürede kolay ütülenmesini sağlayabilir, yıkarken ya da ütülürken özel olarak satılan ütü kolaylaştırıcı spreylerden kullanabilirsiniz.