Yatmadan önce başucunuza bir limon koyun! Etkileri şok edecek

C vitamini denilince hemen hemen herkesin aklına limon geliyor. C vitamini açısından son derece zengin olan limonu yatmadan önce başucunuza koyun! Etkileri sizi de şok edecek! İşte limonun yatak odasındaki faydaları
Yatmadan önce başucunuza bir limon koyun! Etkileri şok edecek

Sağlık açısından da son derece faydalı olan limonun gece yatmadan önce baş ucuna konulması öneriliyor. Çünkü uyumadan önce yatağın baş kısmına yerleştirilen limon kişinin stres seviyesini düşürdüğü gibi kan basıncını da dengelediği bilinmektedir.

UYKULAR DAHA KALİTELİ OLACAK

Yemeklerin, salataların ve sosların vazgeçilmez lezzetleri arasında olan limon, özellikle C vitamini zenginliği açısından kış aylarının en sık tercih edilen sebzeleri arasında yerini alıyor. Uyumadan önce baş ucuzuna bir adet limon koyarak uykunuzu daha kaliteli ve verimli bir hale getirebilirsiniz.

screenshot-10.png

YATMADAN ÖNCE BAŞ UCUNA LİMON KOYMAK

Yatmadan önce baş ucunuza bir limon koyarak, her şeyden önce uyku kalitenizi hızla artırabilirsiniz. Limon, kokusu ve aroması ile zihninizi rahatlatmaya yardımcı olacağı gibi uykusuzluk sorununun da giderilmesini sağlar.

Gün boyu havasız ve kapalı bir ortama konulan limon, ortamın havalanmasını sağlar. Ortamdaki mikropları emen limon, sağlıklı uyku çekmenize de destek olur.

KAN SEVİYESİNİ DESTEKLER

Bunların yanı sıra, yapılan araştırma sonuçlarına göre limon, kan basıncının kontrol altına alınmasına destek olduğu ortaya çıktı. Limonun kendine has kokusu, kan basıncının yüzde 10 oranında düşmesini sağlar.

Aynı zamanda limon kokusu, güne daha zinde ve dinç başlamanıza yardımcı olur.