Lapa pilavınızı bu şekilde kurtarabilirsiniz! Yapmanız gereken tek şey..

Türk mutfağının en sık tercih edilen lezzetleri arasında olan pirinç pilavı yapmak pek çok kişi için zor olabilir. Ancak ölçüyü tam tutturamayınca pilav lapa olabiliyor. Bu durum pek çok kişinin canını sıkarken, lapa pilavı kurtaracak yöntem açıklandı.
Lapa pilavınızı bu şekilde kurtarabilirsiniz! Yapmanız gereken tek şey..

Pirinç pilavını yaparken eğer lapa bir sonuçla karşılaşırsanız suyunu fazla koyduğunuz anlamına geliyor. Bu durumu kurtarabileceğiniz birtakım pratik yöntemler bulunuyor. Öncelikle pirinç pilavı yaparken, şunu bilmeniz gerekiyor, pirinci ne kadar çok karıştırırsanız pilavınız o kadar çok yumuşak olacaktır.

HEMEN BUNU YAPIN

Pirinç pilavınızın lapa olduğunu fark ederseniz, bu durumda yapmanız gereken tek şey tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. Ya da bunun dışında temiz bir bez koyabilirsiniz. Tencerenizin kapağını kapatıp, ocağı en düşük ayara getirin.

screenshot-9.png

Bu şekilde pirinçler suyu yavaş yavaş emecek ve pirinç pilavınız lapa olmaktan kurtulacaktır.

DİĞER BİR YÖNTEM

Bunların dışında lapa pilavınızı kurtarabileceğiniz bir yöntem daha bulunuyor. Kağıt havlu ya da normal havlu ile nemini aldıktan sonra hala pilavınız sulu oluyorsa bu yöntemi mutlaka deneyin. Lapa pilavı tavada bir miktar kızartın ve ufalanan bir doku elde edin. Üzerine dereotu, maydanoz, peynir ve ceviz ekleyerek yeni bir lezzet elde edebilirsiniz.

LAPA PİLAV KÖFTESİ YAPABİLİRSİNİZ

Lapaya şekil vererek lapa pilav köftesi de yaparak lapa olan pirinç pilavınızı kurtarabilirsiniz. Lapaya şekil verdikten sonra bir kaseye bastırın ve üzerine bir yumurta kırdıktan sonra fırında pişirebilirsiniz. Bu şekilde lezzetli bir tat elde edebilir, lapa pirin. pilavını kurtarabilirsiniz.