Muğla'da soba patlaması ile ağır yaralanmıştı! 24 gün sonra acı haber geldi!

Muğla’nın Marmaris ilçesini sobayı tutuşturmak için tiner dökerken gerçekleşen patlamada ağır yaralanan genç işçi hayatını kaybetti.
Muğla'da soba patlaması ile ağır yaralanmıştı! 24 gün sonra acı haber geldi!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 16 Şubat Cuma günü talihsiz bir kaza meydana gelmişti. Marmaris Belediyesi’nin Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde demir atölyesinde işçi olarak çalışan 22 yaşındaki Y.D. sobayı yakmak isterken büyük bir patlama meydana gelmişti.

Genç işçi sobayı tutuşturmak için tiner kullanmak istemiş ama tiner hemen ateşte parlayınca patlama olmuştu. Tiner tenekesinin alev alması ile gerçekleşen kazada genç işçi ağır yaralanmıştı. İş arkadaşları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın ardından sağlık ekipleri bölgeye sevk edildiler.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Y.D.’ye ilk müdahaleyi yaparak Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunun yarısının 3. derece ağır yanık olduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen işçi, Dalaman Havalimanı'na Ankara’dan gelen ambulans uçakla Kocaeli’ye sevk edildi.

24 GÜN DAYANABİLDİ

Kocaeli'nde 24 gündür yoğun bakım ünitesinde yanık ve yanığa bağlı komplikasyonlar için tedavi gören Y.D., doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybettiği açıklanan genç işçi için tüm tedavi yöntemleri uygulansa da başarılı olunamadı.

Y.D.’nin ölüm haberi ilk olarak ailesine verildi. Ailesi umutla çocuklarının iyileşmesini beklerken ölüm haberini almaları ile yasa boğuldular. Genç işçinin iş arkadaşları ise ölüm haberi karşısında büyük bir üzüntü yaşadılar.

CENAZE KÖYCEĞİZ’DE

Günlerce süren yaşam savaşını kaybeden Y.D. için cenaze töreni de programlandı. Tedavi gördüğü Kocaeli’den Muğla’ya getirilecek olan Y.D.’nin cenazesi memleketi Köyceğiz’de toprağa verilecek.