Doğal ve ucuz evde çamaşır suyu yapmak mümkün! Artık çamaşır suyuna para vermeyeceksiniz

Evde doğal yöntemler ile çamaşır suyu yapmak çok kolay. Hem ucuz hem de sağlıklı. İşte çamaşır suyu için gerekli malzeler ve yapılışı.
Doğal ve ucuz evde çamaşır suyu yapmak mümkün! Artık çamaşır suyuna para vermeyeceksiniz

Çamaşır suyu temizlik ürünleri denilince akla gelen ilk üründür. Fakat sağlığa çok fazla zarar vermektedir. Son zamalarda fiyatları da iyice artmıştır. Tüm bu sebeplerden dolayı evde doğal yöntemler ile ve daha uygun fiyata çamaşır suyu yapmak mümkün. Lekeden eser bırakmayacak çamaşır suyu nasıl yapılır? İşte detaylar.

Ev temizliğinde çok sık kullanılan çamaşır suyu lavaboda, klozetlerde ve banyoda sıkça kullanılmaktadır. Çamaşır suyu sağlık açısından iyi olmasa da temizlik ürünlerinin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Fakat evde doğal yöntemler ile çamaşır suyu yapmak oldukça basit ve üstelik ciğerlerinize de zarar vermeyecek. Peki evde doğal yöntemler ile çamaşır suyu nasıl yapılır?

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER İLE ÇAMAŞIR SUYU NASIL YAPILIR?

Evde doğal çamaşır suyu yapımı için gerekli malzemeler şunlardır; 

1 kahve fincanı oksijenli su

10 damla limon yağı 

1 yemek kaşığı limon suyu

1 bardak su

Koyu renk sprey şişesi

Yukarıdaki malzeleler tamamsa artık çamaşır suyu yapımına başlanabilir. Öncelikle bütün malzemeleri geniş bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı sprey kabına boşaltın. Kabın ağzını iyice kapatın. Işıkla temas etmeyecek şekilde karanlık bir ortamda bir süre bekleyin. Daha sonra gerektiğinde çıkarıp kullanın. Ardından yerine geri koyun. Mutlaka karanlık bir ortamda saklanması gerekmektedir. Ayrıca malzeler kısmında kullanılan miktarlar sprey şişesine göre değişkenlik gösterebilir. Artabalar ya da azalabilir. 

Bunların yanında evde yapmış olduğunuz bu çamaşır suyunu 1 ay içinde kullanmanız da gerekmektedir. Yoksa tüm özelliğini yitirmektedir. Bu nedenle bir aylık kullanıp bitirebileceğiniz şekilde yapmanız çok daha yerinde olacaktır. 

İlgili Haberler