Çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan hata! Hepimiz yanlış yapıyormuşuz aman dikkat!

Meğer çamaşır makinesini yanlış kullanıyormuşuz. Bu kriterlere dikkat etmeden kullanılan makinenin ömrü kısalıyormuş.
Çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan hata! Hepimiz yanlış yapıyormuşuz aman dikkat!

Çamaşır makinesi kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Aksi takdirde yanlış kullanım sonucunda hem kıyafetler hemde makineye büyük zarar verebilirsiniz. Peki bu herkesin yaptığı bu yanlış nedir? Doğru kullanımlar uzmanlar tarafından açıklandı. Çamaşır makinesi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Çamaşır makinesini yanlış kullanmak çamaşırlarımıza zarar verdiği gibi makineye de geri dönülemez zararlar vermektedir. Bu sebeple çamaşır makinesini çalıştırırken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için araştırdık. İşte makine çalıştırırken dikkat edilmesi gerekenler.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ UZUN ÖMÜRLÜ KULLANMAK İÇİN DOĞRU KULLANIM ŞEKLİ 

Makinede daha fazla çamaşır yıkamak için makineyi tıka basa doldurmak kesinlikle yanlış. Makinenizin yıkama kapasitesinden daha fazla doldurmanız neticesinde makinesinin tamburu zarar görebilir hem de çamaşırlar da hasar alabilir.

Çamaşırlar makineye atıldığında eklenmesi gereken deterjanı çok fazla kullanmayın. Bu durum çamaşırların yıpranmasına sebep  olmaktadır. Çok fazla deterjan kullanımı yalnızca çamaşırlara değil tabi ki makineye de zarar vermektedir. Çok fazla deterjan kullanıldığı için eritilemeyen ve fazla gelen deterajanlar makinenin içinde tortulanır ve bu da makinenin çok daha kolay bozulmasına yol açar. 

Enerjiden tasarruf sağlamak için düşük derecede çalıştırılan makine de yine zarar vermektedir. Soğuk suda makine çalıştıranlar belirli aralıklar ile makineyi boş şekilde çalıştırmalıdır. Aksi halde makine çok pislenmektedir. Sıcak su ile kirler ve paslar giderilirken soğuk su ile bu mümkün olmamaktadır. 

Kıyafetleri makineye attıktan sonra çamaşırları orada unutursanız makinenin küf kokmasına sebep olursunuz. Bu da makineye zarar verirken temizlenen çamaşırların da tekrar kirlenmesine sebep olacaktır. Makine biter bitmez çamaşırları çıkarmanız yerinde olacaktır. 

İlgili Haberler