Dibi tutan ve yanan tencereleri yeni gibi yapan yöntem açıklandı! Mutlaka deneyin

Dibi tutan tencereleri sakın çöpe atmayın. Bu yöntemler ile yanık lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz.
Dibi tutan ve yanan tencereleri yeni gibi yapan yöntem açıklandı! Mutlaka deneyin

Yemek yaparken dibi tutan ya da yanan tencereleri kısa sürede eskisinden de iyi hala getiren yöntem açıklandı. Tencereleri parlatacak ve tertemiz yapacak. Mutlaka deneyin. Dibi yanan tencerelerin büyük olasılıkla geçmez diye düşünülüp çöpe atılıyor. Bu yanıktan kurtaracak yöntem açıklandı. Dibi tutan tencereleri parlatmanın yeni yöntemi haberimizde yer alıyor. 

DİBİ TUTAN TENCERELERİ PARLATMA YÖNTEMLERİ

Dibi tutmuş olan tecerenin yanık kısımları ilk olarak tahta kaşık ile temizlenmelidir. Daha sonra tencerenin içerisinde 5 yemek kaşığı kadar kabona ve 2 bardak ılık su ilave edilmelidir. Tencereyi ocağa alarak kaynatın. Su iyice kaynadıktan sonra kapatın ve bir saat boyunca soğumasını bekleyin. Daha sonra bulaşık süngeri ile yine karbonat alarak tencerenin dibini iyice ovalayın. Duruladıktan sonra yanık kısmın kolayca çıkmış olduğunu göreceksiniz.

Bir diğer yöntem ise sirke ile temizleme yöntemi. Buna göre yanan tencereynin dibini kaplayacak şekilde sirke bocalayın. Ardından biraz su ekleyin ve bir yemek kaşığı da karbonat ekleyin. Bu karışımı ocakta 20 dakika kadar kaynatın. Ocaktan aldığınız tencerenin ılımasını bekleyin. Ardından tahta kaşık ile yanık kısımları iyice kazıyın. İşte bu şekilde de yanık tencereleri temizleyebilirsiniz.

Bunun dışında  üçüncü yöntem ise dibi tutan tencereyi bulaşık deterjanı ve su ile kaynatın. Daha sonra yanıkların sökülmeye başladığını göreceksiniz. Lekeler inatçı ise deterjan yerine yağ sökücü kullanılması önerilmektedir.

Son olarak yanıt tencerenizdeki lekelerden kurtulmak için 2 yemek kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı limon suyunu tencerenin içerisine dökün. 15 dakika bekleyin. Ardından bulaşık süngeri ile iyice ovalayın. Bu yöntem de yine sizi tencere yanıklarından kurtacaktır. 

İlgili Haberler