Yağlanmış aspiratörü kısa sürede yeni gibi yapan temizlik sırrı açıklandı! Deneyen pişman olmaz

Kir ve yağ içinde kalmış aspiratör filtresi nasıl temizlenir? Temizlik uzmanlarının önermiş olduğu bu yöntem haberimizde.
Yağlanmış aspiratörü kısa sürede yeni gibi yapan temizlik sırrı açıklandı! Deneyen pişman olmaz

Gün içinde en çok kullanılan alanlardan biri de mutfaktır. Mutfakta yemek yaparken açılan aspiratör ise kısa sürede yağlanmaktadır. Yağlanmış ve geçmeyecek gibi duran aspiratörlerden bu yöntemi öğrendikten sonra korkmayacaksınız. Kısa sürede temizleyerek kirden ve yağdan bu yöntem ile kurtulabileceksiniz. Ayrıca evde bulunan doğal malzemeler kullanarak gereksiz kimyasal ürün kullanmak zorunda kalmadan. Peki yağlanmış aspiratörler nasıl temizlenir. 

Mutfakta yemek pişirirken kullanmış olduğumuz aspiratör tüm yağı ve kiri çeker. Bir süre sonra ise yüzde yüz performansını kullanamaz olur. Bu sebeple düzenli aralıklar ile aspiratörün temizlenmesi gerekmektedir. Peki aspiratör nasıl temizlenmelidir? Kısa sürede kirden ve yağdan arındıracak o yöntem temizlik uzmanları tarafından açıklandı. İşte en etkili aspiratör filtresi temizleme yöntemleri.

ASPİPATÖR TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Soda yöntemi

Mutfağımızda en çabuk ve çok kirlenen yerlerinden biri de aspiratörlerdir. Bu yüzeyi temizlemek o kadar zor gelir ki geçmek bilmeyen kir ve yağdan kurtulmak çok zordur. Fakat bu yöntemler ile o kadar kolay arınacak ki şaşıracaksınız. İşte o yöntemler.

Soda yöntemi: Bu yöntem için 2 şişe sodayı bir kabın içinde dökün. Aspiratörün sığabileceği bir kap tercih etmelisiniz. Daha sonra aspiratör filtresini bu su ile birlikte ocakta kaynatın. Sodalı suyun kaynaması ile birlkite 10 dakika kadar sonra aspiratörü kaptan çıkararak güzelce bir yıkayın. Soğuk sudan geçen aspiratörün tertemiz olduğunu gözleriniz ile göreceksiniz. 

Karbonat yöntemi

Öncelikle büyük bir kapta bir miktar suyu kaynatın. Daha sonra kaynamış suyun içine aspiratör filtresini yerleştirin. Üzerine bir çay bardağı kadar karbonat ekleyin. Yavaş yavaş eklediğiniz karbonatı suyun içinde beklerken aspiratörü de bir sünger ile temizleyin. Bu şekilde de aspiratör kirden arınmış olacaktır. 

İlgili Haberler