Çaydanlık ve kahve makineniz aldığınız günkü gibi olsun! Kireçleri söküp atın

Zaman içerisinde kullanılan sulardan kaynaklı olmak üzere kahve makinesi, çaycı ya da demliklerin içerisi kireç tutabilir. Bu durumlarda pek çok kişi kireç sökücü çözümleri araştırmaya başlıyor. Ancak o karışım sayesinde kireçler anında yok oluyor!
Çaydanlık ve kahve makineniz aldığınız günkü gibi olsun! Kireçleri söküp atın

Kireç, ne yazık ki su ısıtıcılarında, çaydanlıklarda ya da kahve makinelerinde düzenli olarak birikebiliyor. Kireç temizlemek için pek çok kişi kimyasal yöntemlere başvuruyor. Ancak bu noktada devreye giren doğal temizlik yöntemleri kireçleri kökünden söküp atıyor!

KİREÇLERİ SÖKÜP ATIN

Çaydanlıkların, kahve makinesinin, su ısıtıcılarının içerisindeki kireci temizlemek tahmin ettiğinizden de çok kolay! Biriken kireçleri temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey doğal temizlik malzemeleri olacak! Bu noktada hemen limon tuzunu kapın ve suyunuzu hazırlayın.

Kireç sorunu olan ürününüzün içerisinde bir miktar limon tuzunu ekleyin. Daha sonra su ilave edin ve uzun bir süre kaynatmaya başlayın. 15 dakika boyunca kaynamasına izin verdikten sonra kirli suyu dökün ve çaydanlığınızın içini temizleyin.

İlginizi çekebilecek diğer ipucu haberleri:

Kireçten eser kalmadığını göreceksiniz! Düzenli kullanımda bu yöntem kireci ortadan kaldıracaktır. Ancak sudan kaynaklı sebepten ötürü çaydanlıklardaki kireçlenmeler görülebileceği için düzenli temizlemeyi ihmal etmemeniz gerekiyor.

KİREÇ NEDEN OLUŞUR?

Çaydanlıklar sürekli olarak kireçlenme durumu ile karşı karşıya kalabiliyor. Zaman içerisinde sudaki kireç çaydanlıklara, kahve makinelere ya da çaycılara işleyebiliyor. Yüksek kaynama noktasında suyun içerisinde bulunan kalsiyum bikarbonatı kireç ismi verilen çözülmeyen bir kalsiyum karbonata dönüşüyor. Bu şekilde çaydanlıkların dibi kireçlenebiliyor.