Mutfakta hayat kolaylaştıran az bilinen pratik yöntemler!

Ev hanımları için mutfakta yapılan işlemlerde fayda sağlayan ipuçlarının büyük önemi bulunuyor. Yemekten temizliğe kadar az bilinen ipuçları nelerdir?
Mutfakta hayat kolaylaştıran az bilinen pratik yöntemler!

Ev hanımlarının zamanlarının önemli bir kısmı mutfakta geçiyor. Mutfakta yemekten temizliğe kadar çok farklı işlerde pratik yöntemler ev hanımları için kurtarıcı olabiliyor. Bu ipuçları ev hanımlarına zaman kazandırabildiği gibi pratik yöntemlerle ideal işlemleri de yapabilmek mümkün oluyor.

YUMURTANIN TAZELİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Yumurta çok kıymetli bir besin kaynağıdır. Bunun için de çokça kullanılır. Ancak yumurtanın tazeliğini ölçmek pişirmeden veya kırmadan öğrenmek çok zordur. Bunun pratik yöntemi su dolu bir bardağı yumurtayı atmaktır. Eğer yumurta dibe çökerse çok tazedir. Bardağın ortalarında kalıyorsa birkaç günlüktür. Ancak su yüzeyine çıkıyorsa bayattır.

BAYAT EKMEKLERİ TAPTAZE YAPMA YOLU

Bayat ekmekler en büyük israf nedeni oluyor. Bu bayat ekmekleri tazeleştirip tüketmek mümkün. Yapılması gereken ise bayat ekmeklerin üzerine su serpip folyo kağıda sarıldıktan sonra 5-10 dakika fırına atmaktır. Bu şekilde ekmekler ilk fırından çıkmış haline dönecektir.

FIRINDA PATATES PİŞİRMENİN PRATİK YOLU

Patateslerin fırında pişme süresinin uzun olması elektrik tüketimini artırmaktadır. Bunu önlemenin yolu patatesleri fırına koymadan önce 10-15 dakika haşlamaktır. Bu işlemin ardından çatalla delinip fırına konursa patatesler daha kısa sürede pişecektir.

MEYVELİ KEK İÇİN KURTARICI YÖNTEM

Meyveli kek yaparken en çok karşılaşılan sorun meyve parçalarının dibe çökmesidir. Bunu da engellemenin pratik bir yöntemi var. Meyveler kek harcına katılmadan önce una veya nişastaya bulanıp biraz bekletilirse pişerken dibe çökmeyecektir.

TEFLON TAVADAN LEKE SÖKMENİN PRATİK YOLU!

Teflon tavalarda lekeler kalabilmektedir. Bunları çıkarmak için bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke eklenerek karıştırılır. Bu karışım teflon tavaya dökülür. 10 dakika kaynatıldığında lekelerden eser kalmayacaktır.