İzmir'de polise çarpıp kaçan motosiklet sürücüsü tutuklandı!

İzmir’in Konak ilçesinde gerçekleşen trafik kazasında çevirme görevi yapan trafik polisine çarpıp kaçan motosiklet sürücüsü tutuklandı.
İzmir'de polise çarpıp kaçan motosiklet sürücüsü tutuklandı!

İzmir’in Konak ilçesinde dün bir trafik kazası meydana gelmişti. Motosikleti ile o sırada çevirme görevi yapan bir polis memuruna çarpan sürücü olay yerinden kaçmıştı. Çarpmanın etkisi ile yere yığılan polis memuru hafif yaralanıp tedavi altına alındı. Kazaya neden olan motosiklet sürücüsü ise kısa bir süre içerisinde polisler tarafından yakalandı.

Motosiklet sürücüsünün neden polis memuruna çarpıp kaçtığı ise yapılan sorgulamada ortaya çıktı. Hem ehliyeti hem de ruhsatı olmayan sürücü kaza yapınca olay yerinden kaçtı. Kaza da bu nedenle çevirmeden kaçmak için hareket edince olmuştu. Mahkeme motosiklet sürücüsü hakkında tutuklama kararı verdi.

Kaza, dün saat 15.30 sıralarında, Umurbey Mahallesi Şehitler Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri uygulama yaptığı esnada Ş.M.B. idaresindeki motosiklet, polis memuruna çarptı. Çarpmanın etkisiyle polis memuru yere yığılırken, motosiklet sürücüsü olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edilirken, hafif yaralandığı öğrenilen polis memuru, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis memuruna çarparak yaralanmasına sebep olan ve kaza yerinden kaçan motosiklet sürücüsünü yakalamak için çalışma başlatıldı. Kimliğinin Ş.M.B. olduğu belirlenen sürücü, kısa süre sonra Konak'ta yakalandı. Gözaltına alınan Ş.M.B., polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü.

Ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Şüpheli Ş.M.B.'nin, ehliyet ve ruhsatının olmadığı için denetimden kaçmak istemesi olayın başlangıcı oldu. Bu sırada kendisini durdurmak isteyen polis memuruna çarpıp kaçan şahıs zincirleme suç içerisinde kendisini buldu. Polisin takibi ile kısa süre içerisinde yakayı ele veren şahıs hakkında karar çıktı.

Gözaltına alınan şahıs önce emniyete götürüldü. Burada yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevki gerçekleştirilen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklanan motosiklet sürücüsü cezaevine gönderilirken yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi verildi.