Yavuz; “Afganlılar işgal ediyor kimsenin haberi yok”

Uşak Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında, Belediyeye ait 5 işyerine kurulan Afganlılar Yardımlaşma Derneği’nden kimsenin haberi olmaması konusu eleştirildi.
Yavuz; “Afganlılar işgal ediyor kimsenin haberi yok”

İYİ Partili Meclis Üyesi Avukat Yasin Yavuz, Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın’a, belediyenin yerini kimseden habersiz Afganlılar Derneği’nin nasıl işgal ettiğini ve Atapark çevresinde yapılan çalışmaların ne olduğunu sordu.

Başkan Çakın, Afganlılar konuda yazılı olarak cevap verdiğini, Atapark çevresinde diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlayarak başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Uşak Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Huzurpark’ta bulunan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden CHP’li üye Serdar Varol’un yerine Ümit Akbel ve İmar Komisyonu görevinden istifa eden İYİ Partili üyeler Tolga Pirinçci ve Himmet Duygu’nun yerine, Necmi Dursun ve Özgül Şeker Çiftçi seçildi.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Avukat Yasin Yavuz, “Başkanım size iki konuda sorum var; İlki; Uşak Belediye İşhanı’nda bulunan mülkiyeti belediyemize ait iş yerlerini, Afganlılar Derneği, nasıl kimsenin haberi olmadan işgal edebiliyor?

İkinci sorumda; Atapark çevresinde yapılan çalışmalar nedir? Bu konuda bizim bilgimiz yok” şeklinde sorular sordu.

Sorulara cevap veren Çakın, “Afganlılara konusunda size geçen ay yazılı olarak cevap verdik. Orada da belirttiğim gibi, belediyeden hiç kimse tarafından bu işyerleri Afganlılar Derneğine tahsis edilmemiş ve kiraya verilmemiştir. Bundan sonraki süreçte de gereken yapılacaktır.

Atapark çevresinde ise Uşak Belediyesi olarak, TEDAŞ, Türk Telekom ve her türlü alt yapı sağlayan tüm kurum ve kuruluşları ile gereken koordinasyonu sağlayarak alt yapı çalışmasına geçen hafta başladık. Buradaki çalışmaların da 10 gün gibi kısa bir sürede başarı ile tamamlanacağına inanıyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler