Uşak protokolü “Akif” filmini izledi

Uşak il protokolü üyeleri, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle çekilen "Akif" filminin ilk gösterisini izledi.
Uşak protokolü “Akif” filmini izledi

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Murat Kılıç, vali yardımcıları, daire il müdürleri ve diğer protokol üyeleri, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. Yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle çekilen "Akif" filminin ilk gösterisi korona virüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak izlediler.

Cumhurbaşkanlığının 6 Mart 2021 tarih ve 2021/6 sayılı Genelgesi ile 2021 yılı Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı ilan edildi. İstiklal Marşının kabulünün yüzüncü yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle İstiklal Marşı’nın anlamını ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla İstanbul’un işgalinden İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihe kadar olan dönemi ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan "Akif" filminin çekimleri tamamlanarak, vizyona girdiği bildirildi.

“RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

“Akif” filmini izledikten sonra bir açıklamada bulunan Vali Kocabıyık, “Türk milletinin ölüm kalım mücadelesinde cesaret ateşimizi her daim canlı tutan ve umutsuzluğun karanlığı milletimizi sarmaya başladığında “Korkma!” diye haykıran kalemdir MEHMET AKİF. İstiklal Marşımızın ölümsüz şairi, Türk milletinin en karanlık günlerinde elinde taşıdığı meşaleyle iman ve cesaret cephesinin saflarını sıkılaştıran yürektir.

İstiklal Marşımızın kabulünün 100.yılı münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle İstiklal Marşı’nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı’nın önemini anlatmak amacıyla İstanbul’un işgalinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan ve İstiklal Marşı’nın mecliste okunarak Milli Marş olarak kabul edildiği döneme kadar olan süreci anlatan “AKİF” filmini izledik.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u, tüm İstiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler