İYİ Parti Başkan Çakın’ı soru bombardımanına tuttu

Uşak Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında İYİ Parti Grup Başkanvekili Nurten Bakır, birçok konuda Başkan Çakın’ı soru bombardımanına tuttu.
İYİ Parti Başkan Çakın’ı soru bombardımanına tuttu

Bakır’ın yazılı olarak verdiği soru önergesinde; SSK evleri inşaatlarında farklı yol kodu uygulamaları, mahalle olan köylerde su faturalarında indirim uygulanıp uygulanmadı, kent merkezinde kaçak çalışan otoparklar, İnşaat ruhsatları verilerken kesilen otopark ücretlerinin akıbeti, eski belediye binasının yıkılıp yıkılmayacağı gibi birçok konu yer aldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesi sona erdikten sonra, İYİ Parti Grup Başkanvekili Nurten Bakır, Uşak belediye ve Belediye Meclis Başkanı Mehmet Çakın’a soru önergeleri olduğunu belirtti. Başkan Çakın, soru önergelerini alarak, yazılı olarak cevap vereceğini belirtti.

İşte İYİ Parti Belediye Meclis Grubu tarafından sorulan sorular:

  1. Atapark civarındaki ve SSK evleri bölümünde yol kodu hazırlanmasında farklı şekilde davranıldığı halk arasında konuşulmaktadır. Bu alandaki yol kodu düzenlemesi özel midir? Kişiye özel midir? Bu konuda belediyemizin bir inceleme yaptığı doğru mudur?
  2. 2019 -2020 – 2021 yıllarında inşaat ruhsatlarından ne kadar otopark parası toplandı. Daha önce biriken paralar ne kadardır? Bu toplanan paralarla hangi otoparklar inşa edilmiştir? İnşa edilen otoparklar için hangi binalar tahsis edilmiştir? Otopark hesabında toplanan paralarla başka amaçlar için harcama yapılmış mıdır?
  3. Halk arasında Ulu cami yanındaki eski belediye hizmet binasının yıkılıp yeniden yapılacağı konuşulmaktadır.
  1. Bu konuda Anıtlar Kurulu’na başvuru yapılıp yapılmadığını,
  2. Bu binanın üzerindeki haciz ve ipoteklerin çözülüp çözülmediği, çözüldü ise yeni yapılacak binan kaç katlı olacağı
  3. Belediyenin buradan ekonomik bir kazanç sağlayıp sağlayamayacağını fizibilite çalışmasının yapılıp yapışmadığı,
  4. Yeni binanın maliyeti ne olacaktır? Satış sonrası belediyenin kazancı olacak mı?
  5. Kasap hali kısmındaki kat maliklerine bu konuda bilgilendirme  yapılmış mıdır?
  6. Kasap hali kısmında bir tadilat yapılacak mıdır? Buradaki dükkân ve bürolarda satılacak mıdır?
  1. Uşak Belediyesine ait birçok ticari işletme ihale ile Uşakspor’a devredilmektedir. Bu ihaleye kaç firma katılmıştır? İhaleyi alan şirkete yıllık ne kadar bedelle ihale edilmiştir?
  2. Mahalle olan köylerdeki su bedelinin tespitinde, başak belediyelerde olduğu gibi yüzde 20 indirim yapılacak mı?
  3. Kurtuluş ve İslice mahallerinde bazı esnafların boş alanları kullandığı görülmektedir. Bunların işyeri ruhsatları var mıdır? Denetlemeleri yapılıyor mu?

Yine aynı mahallelerde faaliyet gösteren esnafların kaldırımlara koydukları saksı, reklam panosu, taş, beton, bariyer ve merdiven gibi engeller yüzünden vatandaşlar kaldırımlarda yürüyememektedir.

Kaldırımların yayalara açılması ilgili bir çalışmanız olacak mıdır?

(SALİH KILINÇ /HABER)

İlgili Haberler