“Uşak’ın trafiğine ve esnafın derdine DEVA olmak için çalışıyoruz”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Uşak İl Başkanı Mehmet Ali Taşlı, Uşak Kentsel Dönüşüm Alanı ve Ramada Kavşağında trafik düzenlenmesi yapılması ve kentsel dönüşüm alanındaki esnafa belediyenin baskı yapmaması için çağrıda bulundu.
“Uşak’ın trafiğine ve esnafın derdine DEVA olmak için çalışıyoruz”

DEVA Partisi olarak “Biz Uşak İçin” Platformu oluşturduklarını ve burada irdeledikleri; Uşak’ın sorunları nedir? Uşak için neler yapılabilir? Halkımızın sesi olmak adına halkın yanında olduklarını belirtti.

Her hafta Uşak’ın sorunları hakkında açıklamalar yapacağını belirten Taşlı’nın bu haftaki açıklamaları şöyle:

KENTSEL DÖNÜŞÜM – RAMADA KAVŞAĞINDA CAN PAZARI

“Bu hafta Uşak’ın bir problemi üzerine sizleri bilgilendireceğim. İlimizden geçmekte olan Ankara – İzmir Karayolu üzerinde TOKİ konutlarının bulunduğu bölümde Ramada Otel ışık kavşağında çok kaza olmaktadır. Burada yaya geçişi tam anlamında düzgün bir şekilde gerçekleşmemektedir

Bu tehlikenin önlenmesi için  daha önceki dönemlerde bir takım projeler hazırlanmasına rağmen şimdiki belediye döneminde hiçbir şey yapılmadığını hepimiz görüyoruz.

Bahsettiğimiz yol güzergâhında trafiğin çok fazla aktığı, en fazla trafik yoğunluğu yaşanmasına rağmen bir yaya geçidi yoktur. Bu kadar hızlı ve yoğun akan araç trafiğinde yaya geçidi de bir çözüm olmayacaktır.

Yolun muhtelif yerlerinde yapılan üst geçitlerden birisinin de bu noktada yapılması gerekmektedir. Şehir merkezinden, Şekerevleri istikametine geçmeye çalışan hemşerilerimizin karşıdan karşıya geçerken adeta bir can pazarı yaşamaktadır. Bu üst geçitlerin bütçesi belki de çok fazladır. Yalnız hiçbir bütçe insan canından daha fazla değildir.

Uşak Milletvekillerini ve belediye başkanını bu noktada acilen battı çıktı ve üst geçit yapılması konusunda uyarıyoruz. Bunlar yapıldığı takdirde araçların birbirleriyle ve yayalarla çarpışması önlenecektir.

DEVA Partisi olarak, Kıymetli Uşaklı hemşerilerimize gene politikalarımızı da açıklamak isterim. Türkiye’de bir “Tarım Eylem Planı” hazırlayarak ilk kez açıklayan bizim partimiz olmuştur.

56 maddelik bu eylem planımızda çiftçimizin, köylümüzün, hayvan üreticimizin sorunlarını çözümleri ile birlikte hazırladığımızı bir dokümanımız mevcuttur. DEVA Partisi olarak bu dokümanları sahada çalışarak ulaşması gereken tüm vatandaşlara ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.

Biz, DEVA Partisi olarak siyasi kavgalardan uzak bir şekilde insanımız için neler yapılabilir? Güzel vatanımız için neler yapılabilir?  Güzel ve şirin ilimiz için neler yapılabilir? Bu konularda sizlerin yanındayız.

Şehrimizin güzel bir şehir planı ve bir trafik planına yolların gidiş geliş şeritlerinin liyakatli kadrolar tarafından ele alınmasını istiyoruz.

YENİ İŞYERİ AÇAN ESANAFA BELEDİYEDEN BASKI

Pandemi sürecinde Uşak esnafı çok sıkıntılı günler yaşamıştır. Birkaç ay içerisinde yeni işyeri açan esnaflara zabıtalar vasıtası ile belediye tarafından baskı yapılmaktadır. Zaten zor durumdaki esnafımıza baskı yapmak yerine bu zor dönemde  İşletmelerini açan vatandaşlara en azından destek olmak gerekiyor.

Yılbaşına kadar kalan birkaç ay zarfında yılbaşına kadar esnafımıza süre vererek gerekli eksikleri tamamlaması yönünde yardımcı olmalarını isterim.

Uşaklı hemşerilerimizin bize ilettiği çok önemli bir konu daha var. Yeni TOKİ civarındaki işyeri sahiplerinin canını sıkan konu ödedikleri aidat miktarıdır. Pandemiden dolayı iyice sıkışan işyeri sahipleri, çok yüksek aidatlar ödemektedir.

Ödedikleri bu yüksek aidatlar karşılığında ne gibi hizmetler alıyorlar? Bunu TOKİ yönetiminden duymak isteriz.

TOKİ yönetiminden yaptıkları hizmetleri ve karşılığını gösteren bir doküman yayınlamasını gerçekten isteriz. Burada işyeri bulunan esnafımızın ödediği 240 – 250 TL yüksek aidatlar esnafımızın canın ve cebini yakmaktadır. Bu aidat miktarının düşürülmesi ve esnafımızın yanında olunması gerekir.

Aidatını ödeyemediği için borcu birken esnafımızın faizinin de silinmesini ve borcunu ödemesi için süre verilmesini istiyoruz.”

Taşlı, DEVA Partisi Uşak Teşkilatı için, şehir planı, trafik düzenleme planı hazırlamak gibi projelerinin olduğunu, bu konuda yetersiz kaldıkları takdirde genel merkezlerinden yardım isteyeceklerini de sözlerine ekledi.

(SALİH KILINÇ /HABER)

İlgili Haberler