Vali Funda Kocabıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Funda Kocabıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

 “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” diyerek mesajına başlayan Vali Kocabıyık; “23 Nisan 1920; millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunun dünyaya duyurulduğu, bağımsızlığın ve hâkimiyetin temsil edildiği tarihtir. O tarih ki millet egemenliğine dayanan demokrasi ve cumhuriyetin temelidir.

Yurdumuzun dört bir yanı düşmanla çevriliyken bu topraklarda, tüm zorluğa, yokluğa rağmen Türk’ün sıkı sıkıya tutunduğu bir mefkûre vardı: Bağımsızlık. İstiklale olan bağlılık, gafil düşmanın teçhizatından daha güçlüydü. İstiklal, Anadolu topraklarında sarsılmaz kökleri ile koca bir çınar… İstiklal; Anadolu insanının azmi, inancı, vatan sevgisi, bayrak tutkusu, birlik ve beraberliği… Bu uğurda, yediden yetmişe varıyla yoğuyla cephelerde gazi olunurdu, şehit olunurdu. Anadolu’nun toprağı mukaddes… Gafile verilemez. Anadolu insanı, tutsak olamaz. Olmadı da. Topyekûn verilen bir mücadele, azim ve kararlılıkla kazanıldı. Kurtuluş Savaşı, Anadolu insanının ruhu, azim ve kararlılığının ispatı oldu. Bu kadar zorluğa rağmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, biliyordu. Türk tutsak olamazdı, asil kan azim ve kararlılıkla her zorluğun üstesinden gelirdi. Ve biliyordu ki tek söz sahibi, milletti.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile millî iradenin üstünlüğü, demokrasi ve özgürlüğe olan inanç, ezelden beri hür yaşayan milletimizin ebediyete kadar hür yaşayacağı ilan edildi” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK BU BAYRAMI ÇOCUKLARA HEDİYE ETMİŞTİR”

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın kalesi olduğunu ve payidar kalacağını vurgulayan Kocabıyık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğimizin tescillendiği bu günü, geleceğe, çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Çocuklarımız, geleceğimizin teminatıdır, bu emanetin yılmaz bekçileridir. Bu milletin, çocuklarımıza olan güveni sarsılmazdır.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, millî değerlerimizi ve varlığımızı yaşatacak olan çocuklarımızla beraber coşkumuzu ve sevincimizi yaşadığımız, anlamını idrak ettiğimiz özel bir bayram olarak hep var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılını onur ve gururla kutluyorum” diyerek mesajına son verdi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler