Uşak İl Özel İdaresi çalışanları; “Biz devletimizin üvey evladı değiliz”

Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre tüm Karum ve kuruluşlarında uygulanan esnek çalışma saatlerinin kendi kurumlarında uygulanmaması Uşak İl Özel İdaresi çalışanlarını isyan ettirdi.
Uşak İl Özel İdaresi çalışanları; “Biz devletimizin üvey evladı değiliz”

13 Nisan tarih ve 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma ve bitme saatlerinin illerde valilikler tarafından 10.00 – 16.00 olarak belirlenecektir” hükmü olmasına rağmen Uşak İl Özel İdare çalışanlarına farklı mesai saatleri uygulanması çalışanlar arasında tepkilere neden oluyor. Bu konunun düzeltilmesi için işçi ve memur sendikalarının da harekete geçtiği öğrenildi.


 

Uşak’ ta tüm kamu kurum ve kuruluşları Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Valilik emri ile sabah 10.00 – 16.00 olacak şekilde bir çalışma düzenine geçerken, Uşak İl özel İdaresi çalışanlarında, sabah 09.00 – 12.30, öğlen 13.00 – 17.00 olarak belirlenmesi çalışanlar arasında ayırımcılık yapıldığı tepkisine neden oldu.

Daha önce de deprem anında riskli bulunan 2 binadan birini boşaltarak, diğer riskli binada bir odada 5 kişi birlikte çalışmaya mecbur bırakılarak pandemi riski ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Uşak İl Özel İdaresi çalışanları; “Şimdi de Uşak’taki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından ayrıcalıklı olarak bizi seçmeleri moral ve motivasyonumuzu düşürmektedir.

Bizimle aynı ortamda çalıştıklarını öne sürdükleri Uşak Belediyesi bile sabah 09.00 -12.30 öğlen 13.30 -16.30 saatleri arasında çalışmaktadır. İl Özel İdaresi çalışanlarının diğer kamu kurum ve kuruluşlarından farklı mesai saatlerinde çalışması onlarla koordinasyon sağlanması gereken işlerde de aksamalara neden olmaktadır. Ayrıca saat 19.00 dan sonra sokağa çıkma yasağı olduğu bilindiği halde bizim temel ihtiyaçlarımız için gereken zaman göz ardı edilmiştir.

Tüm bunlar yetmiyor gibi Cumartesi günleri de saat 13.00’e kadar mesai konmuştur. Bizde Cumhurbaşkanlığı’nın talimatı gereği diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi esnek mesai saatleri içerisinde çalışmak istiyoruz.

Yeter artık. Biz Uşak İl Özel İdaresi çalışanları kamunun üvey evladı muamelesi görmek istemiyoruz” şeklinde dertlerini dile getirdi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler