Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağaoğlu’nun sesine kulak verdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete ‘de yayınlanan yeni kararlarına göre; Uşak İl Özel İdaresi'nin, Uşak Organize Sanayi Bölgesi sınırlarının genişletilmesi amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırması kararlaştırıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağaoğlu’nun sesine kulak verdi

Uşak Tekstil OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “burada yatırımın bir an önce gerçekleşmesi” çağrısında bulunmuştu.

Beylerhan ile Ürünköy arasında bulunan 3. Genişleme bölgesinin üzerinde bulunduğu 614 hektar için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan  izin alan Uşak Tekstil OSB yönetimi, izin aldığı alanda bulunan 400 parselin büyük bir çoğunluğu ile anlaştı. Ancak bir türlü anlaşamadığı 139 parsel için mülk sahipleri ile mahkemelik oldu.

Mahkeme süresinin uzaması nedeni ile sahaya inip çalışamadığını öne süren Uşak Tekstil OSB yönetimi, bunun üzerine acil kamulaştırma talebinde bulundu.

Değerlendirilen bu talep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay vermesinin ardından bugünkü (22 Nisan 2021) tarihli Resmi Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bundan sonraki süreçte mahkeme sürerken Uşak Tekstil OSB yönetimi parselasyon ve genişleme çalışmalarına devam edebilecek. Mahkeme sonucunda da parsel sahiplerine belirlenen bedel üzerinden ödemede bulunacak.

UŞAK OSB’DE İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİ SAYISI 25 BİNE ÇIKACAK

Uşak Tekstil OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu konu ile ilgili daha yaptığı açıklamada şu bilgileri vermişti:

"1'inci ve 2'nci bölgede 310 fabrikamız faaliyet göstermekte. 3'üncü bölgeyi kurduğumuzda bu sayıyı 500'lere ulaştırmayı ve 14 bin olan istihdam sayısını 25 binlere çıkarmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın, istihdam ve işsizlik için göstermiş olduğu çabaları iş insanları olarak görmekteyiz. Bizler de Cumhurbaşkanımızın bu kararlı duruşunun arkasında bulunarak, elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Çünkü bizler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkındayız."

'YÖRE HALKI DESTEK VERİYOR'

3'üncü bölgenin kurulmasının düşünüldüğü Beylerhan ve Ürünköy köylerinde toplam 400 arazinin bulunduğuna dikkat çeken Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Bu köylerde yaşayan vatandaşlarımız da geçtiğimiz haftalarda bir basın açıklaması düzenleyerek projeye destek olduklarını açıklamıştı. Zaten burada bulunan 400 araziden 380'inin sahibi burada yatırımın gerçekleşmesini istiyor. Çünkü, vatandaşlarımız da basın açıklamasında belirtmişler, burada sulu tarım yapılmamakta. Köyde yaşayan genç nüfusun çoğunluğu şehir merkezine taşınmış. Bizler diyoruz ki, burada gerçekleştirilecek yatırım ile Uşak'ta işsizliği bitireceğiz. Ekonomimize vermiş olduğumuz desteği 2 katına çıkarmak istiyoruz. Burada savunma sanayi, otomotiv firmaları, giyim firmaları yatırım yapmak istiyorlar. Organize sanayi bölgemizde bulunan iş insanları olarak Cumhurbaşkanımıza burada yatırımın bir an önce gerçekleşmesi çağrısında bulunuyoruz."

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler