Uzman isim o illeri uyardı! Marmara Denizi çökecek!

Beklenen Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açılamalar yapan Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk İstanbul depreminden yalnızca İstanbul'un değil çevre illerinde yüksek derecede etkileneceğini söyledi ve uyardı.
Uzman isim o illeri uyardı! Marmara Denizi çökecek!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk o iller için uyarı yaptı. Öztürk İstanbul, Yalova, Çanakkale, Tokat, Bitlis ve birçok il uyarılarda bulundu. Marmara depremi ile ilgili de konuşan Öztürk özellikle Tokat ve Bitlis çevresinde bulunan iller için de dikkat çeken uyarılarda bulundu.

6/7'LİK DEPREMLER OLUŞACAKTIR

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk yaptığı deprem açıklamalarıyla dikkat çekti. Öztürk özellikle Tokat çevresi için uyarılarda bulunarak şöyle konuştu; "Tokat Almus bölgesi hareket edebilir. Kayseri'den çizgisellik gösteren bir kırılma görüyoruz. Bu daha büyük bir kırığa neden olabilir." dedi. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremi kastederek bu iki depremin çevresel büyük enerji transfer ettiğini söyleyen Öztürk bundan sebeple çevresinde 6/7'lik depremlerin oluşabileceğini dile getirdi. 

MARMARA FAYI HALA ENERJİ BİRİKTİRİYOR

Marmara Denizi'nin kırılmasının beklendiğini söyleyen Öztürk konuşmalarına ve uyarılarına şöyle devam etti; "Kırılmayan tek yer Marmara Denizi'nin içi kaldı. 99 depremi sonrası 30 yıl içinde yüzde 66 olasılıkla İstanbul depremi olacağı belirtildi. Buna göre Marmara fayı hala enerji biriktiyor." dedi. İstanbul'da 1590 depreminin tekrarlanacağını söyleyen Öztürk İstanbul'da 500 yılda bir büyük bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Bu deprem 7,5 ve 7,6 civarında gerçekleşebilir diyen Öztürk Çınarcık ve Kumburgaz segmenti olarak iki şekilde meydana gelebileceğini açıkladı. 

SADECE İSTANBUL DEĞİL ÇEVRE İLLERDE KÖTÜ DERECEDE ETKİLENECEK

Deprem anında havzanın eğilmesi durumunda bir tarafta suyun yükselmesi ve diğer tarafda da suyun alçalmasının söz konusu olacağını söyleyen Öztürk kıyılara 2-3 metre suyun gelmesinin beklendiğini açıkladı. İstanbul'da yaşanan bu büyük depremden yalnızca İstanbul değil çevre illerinde etkileneceğini söyleyen Öztürk Bursa, Yalova ve Çanakkale gibi illerde de büyük etkilerinin görüleceğini açıkladı. 

İlgili Haberler