Japon uzman Moriwaki beklenen İstanbul depremi için Marmara'da 4 tehlikeli bölge olduğunu açıkladı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki tarafından özellikle Marmara Bölgesi'nde beklenen depremler ile ilgili detaylı açıklama yapıldı. Marmara'da 4 bölgeye işaret edildi.
Japon uzman Moriwaki beklenen İstanbul depremi için Marmara'da 4 tehlikeli bölge olduğunu açıkladı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından beklenen İstanbul depremi de tekrar gündeme geldi. Kahramanmaraş merkezli depremin bu denli yıkıcı olması sebebiyle İstanbul'da da bazı önlemler alınmaya başlandı. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki beklenen İstanbul depremi için özellikle 4 bölgeye dikkat çekti. Bu bölgenin tehlikeli ollduğunu açıkladı. 

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından binaların sağlam zemine yapılmasını gerektiğini vurgulayarak özellikle Akdeniz bölgesinde depremlerin ardından tsunani görülebileceği için binaların deniz seviyesinden en az 3 metre yüksekten yer yapılması gerektiğini açıkladı. 

İZMİR FAY HATTI HENÜZ KIRILMADI

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş depreminden yaklaşık bir ay önce Kahramanmaraş'ta seminere geldiğini ifade ederek bu seminer'de Doğu Anadolu Fay Hattında kırılmaların başladığını söylediğini açıkladı. Fakat bunun yalnızca bir seminer olarak algılandığını söyledi. Fayın henüz rahatlamadığını söyleyen Moriwaki Türkiye'nin her yerinde depremin olabileceğini söyledi. İzmir için uyarılarda bulundu. İzmir'deki fayın henüz kırılmadığını ve bu depreme karşı önlemler alınması gerektiğini vurguladı. 

DEPREM BEKLENEN VE TEHLİKELİ OLAN BÖLGELER

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kıbrıs tarafından Kuzey'de Bingöl'de dikkatli olunması gerektiğini açıkladı. Bingöl'ün ardından ise Kuzey Anadolu Fay hattı için uyarılarda bulunan Moriwaki Muş, Bitlis ve Van'a kadar dikkatli olunması gerektiğini ifadelerine ekledi. Tüm bunlardan sonra ise Marmara bölgesi için önemil uyarılarda bulundu. 

Marmara'da özellikle 4 bölge için uyarılarda bulunan Moriwaki birinci bölgenin Bursa olduğunu ifade etti. İkinci olarak'ta Marmara Boğazı'nın 20 kilometre güneye gittiği noktaya işaret etti. Üçüncü olarak ise Silivri tarafında deprem beklendiğini ifade etti. Son olarak ise Çanakkale adalarının güneyini işaret etti. 

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki yaşanan bu depremlere karşı sağlam zemine sağlam binaların yapılması ile bir problem olmayacağını ifadelerini ekledi. 

İlgili Haberler