Depremin yaralarının sarılması için Uşak'ta seferberlik sürüyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük deprem 11 ilde yıkıma neden oldu. Yaşanan yıkımların ardından depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılırken Uşak'ta da halk ve yetkililer ilk günden bu yana seferber oldu.
Depremin yaralarının sarılması için Uşak'ta seferberlik sürüyor

Depremin yaralarının sarılması için Uşak'ta seferberlik sürüyor - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 47,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük depremde 11 il ağır hasar aldı. Enkaz yığınına dönen 11 ilde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüz binlerce vatandaşımız evsiz kalırken yaşanan büyük yıkım da 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırıldı. 

UŞAK BELEDİYESİ'NİN DEPREM BÖLGELERİNE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği 11 ilden pek çok depremzede de farklı illere tahliye edildi. Yaşanan yıkımın ardından depremzedelere psikososyal ve ekonomik destekler devam ederken 70 ilde de seferberlik başlatıldı.

Seferberliğin devam ettiği illerden olan Uşak'ta depremin ilk gününden itibaren bölgede ekipleriyle varlık gösteren ve depremzede vatandaşların yanında olan Uşak Belediyesi, yaraların sarılması için de hizmetlerine devam ediyor.

Depremin yaşandığı ilk gün, 39 kişilik bir ekibi itfaiye ve ikram araçlarıyla birlikte sabahın erken saatlerinde Hatay’ın Samandağ ilçesine yönlendiren Uşak Belediyesi, bugüne kadar toplamda 264 personel ve 35 araç ile deprem bölgesinde hizmet verdi.

Uşak Belediyesi başta olmak üzere birçok kamu kurumunun, sanayicinin ve vatandaşın tek yürek olduğu Uşak’tan yüzlerce TIR depremin etkilediği illere gönderildi. Uşak’a gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak içinse tamamen ücretsiz olarak hizmet veren bir Sosyal Market oluşturuldu. Bir yandan ekip ve ekipmanlarıyla bölgedeki faaliyetlerini sürdüren Uşak Belediyesi, fiziki etkileri kadar depremin ruhsal izlerini de gidermek için kollarını sıvadı.

EKİPLER ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kadın Koordinasyon Merkezi, Genç Kuşak da hem Uşak’ta hem de deprem bölgelerinde varlığını sürdürüyor.  Şimdilerde tiyatro perdesinin deprem bölgesine destek için turne hazırlığında olduğu bildirildi.

Deprem bölgesinde çadırkentlerde bulunan çocukların yüzlerini gülümsetmek için oyun çadırı oluşturan; içerisinde film gösteriminden kitap okumaya ve boyamaya kadar birçok etkinliğe imza atan Uşak Belediyesi depremin izlerini çocuklardan arındırmayı hedeflediğini belirtti. Gezici kütüphane aracı ile bölgedeki farklı yaş gruplarının yanında olan Uşak Belediyesi, son olarak Kadın Koordinasyon Merkezi’nin (UKAMER) etkinliği ile Adıyaman Besni’yi ziyaret etti.

 Bu kapsamda Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kadın Koordinasyon Merkezi, Genç Kuşak da hem Uşak’ta hem de deprem bölgelerinde varlığını sürdürüyor.  Şimdilerde tiyatro perdesinin deprem bölgesine destek için turne hazırlığında olduğu bildirildi. Proje hazırlıklarının tamamlamasıyla Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu deprem illerine yönelik turneye çıkaklarını duyurdu.

İlgili Haberler