UTSO duyurdu; “Görev Belgesi Geçerlilik süresi uzatıldı”

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, çalışma izni görev belgesi süresinin 12 Mayıs Çarşamba günü saat 24.00’e kadar uzatıldığını duyurdu.
UTSO duyurdu; “Görev Belgesi Geçerlilik süresi uzatıldı”

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim kurulu web sitesinden,  İçişleri Bakanlığının görev belgesi konulu yeni genelgesi hakkında açıklamada bulundu.

İşte o açıklamanın tam metni:

GÖREV BELGESİ GEÇERLİLİK SÜRESİ UZATIMI

Sayın Üyemiz,

E-devlet üzerinden alınmaya başlanan "Görev Belgesi"nin manuel hazırlanmış formunun geçerlilik süresinin uzatılmasına dair İçişleri Bakanlığı düzenlemesi ekte olup, özeti aşağıdaki şekildedir:

1. Muafiyet alanındaki işkolları için işverenin ve çalışanın beyanı ve taahhüdüyle manuel olarak doldurularak çalışan ve işyeri/firma yetkilisinin imzasıyla düzenlenecek “çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresi 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 24.00’e kadar uzatılmıştır.

2. Çalışma izni görev belgesinin, esas itibariyle edevlet platformu üzerinde yer alan İçişleri Bakanlığı ebaşvuru sistemi üzerinden alınmasının, gerek denetimlerde gerekse de düzenlenmesi ve işleyişi açısından rahatlık sağlayacağı ve suiistimali engelleyeceği açıktır. Bu çerçevede Ek’teki forma uygun şekilde manuel çalışma izni görev belgesi düzenlenmesi, ebaşvuru sisteminin kullanımında oluşabilecek problemler, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması gibi zorunlu hallerde kullanılabilecek bir uygulamadır.

3. Öte yandan kolluk görevlilerince yapılacak denetimlerde, ebaşvuru sistemi üzerinden alınan çalışma izni görev belgeleri rutin kontrole, manuel tanzim edilen çalışma izni görev belgeleri ise kolluk kuvvetlerinin kullandıkları bilgi sistemleri üzerinden ayrıca denetime tabi tutulacaktır. Bu kontrollerde çalışma izni görev belgesinin suiistimal edildiğinin tespiti halinde taahhütte bulunanlarla ilgili olarak gerekli idari/adli işlemler gerçekleştirilecektir.

Halihazırda muafiyet alanında olmasına rağmen sistem üzerinden çalışma izni görev belgesi alma imkanı olmayan;

İşyeri sahipleri, ­

Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar,

Kendi özel sandıklarına tabi olmaları nedeniyle sosyal güvenlik sisteminde kayıtları bulunmayan bankacılık sektörü çalışanları,

gibi alanlarda da gerekli kurumlar arası entegrasyon Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca tamamlanmıştır.

Bununla birlikte özellikle ihracat firmaları ve tedarikçi kapsamındaki üyelerimiz başta olmak üzere çalışma izni talep edilen sektörlerin NACE kodlarının Bakanlıklar tarafından sisteme eklenmesi için başvurularımız yapılmış olup, dönem dönem e-devlet sistemini kontrol etmenizi öneririz.”

Haber sitemiz www.usakgundem.com daha önce de çalışma izni görev belgesi süresinin 7 mayıs’a kadar uzatıldığını duyurmuştu.

https://www.usakgundem.com/guncel/calisma-izni-gorev-belgesinin-gecerlilik-suresi-7-mayisa-kadar-h7733.html

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler