Vali Funda Kocabıyık'ın Kadir Gecesi ve Anneler Günü Mesajı

Uşak valisi Funda Kocabıyık mübarek kadir Gecesi ve Anneler Günü nedeni ile iki ayrı kutlama mesajı yayınlayarak 2 özel günü de ayrı ayrı kutladı.
Vali Funda Kocabıyık'ın Kadir Gecesi ve Anneler Günü Mesajı

İşte Vali Funda Kocabıyık'ın Kadir Gecesi mesajı:

“Mayıs On bir ayın sultanı, manevi huzurun arttığı Ramazan ayının son günlerini yaşarken mübarek Kadir Gecesi’ne ulaşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bereketi tüm insanlığı kuşatan, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı Kadir Gecesi;  insanlığın kötülüklerden kurtulması, tövbe etmesi için büyük fırsattır. Bu gece, ibadetlerimizle ve dualarımızla Allah’ın merhametine sığınmak, kendi içimize dönmek ve arınmak için değerlendirebileceğimiz müstesna bir zaman dilimi olarak bize sunulan bir armağandır.

Bu mübarek gecede, toplumumuzda birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın, dayanışmanın daha da artması için Yüce Allah’a dua etmeli ve bu gecenin öneminin idrakinde olmalıyız.

Kadir Gecesi’nin, insanlığın zulümden, haksızlıktan, kin ve öfkeden kurtulmasınavesile olmasını; toplumumuzda kardeşliği daha da artırmasını temenni ediyorum. Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zamanda hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu düşüncelerle aziz milletimiz ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin barış, huzur ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Vali Funda Kocabıyık'ın Anneler Günü Mesajı

“Anne” kıymetlidir her toplumda fakat bizim kültürümüzde ve inancımızda bir başkadır. Anne; güçtür, sevgidir, şefkattir, akıldır. Evladı için tüm zorluklara göğüs gerendir, elinde olan bir lokma ekmeği şekerli su ile karıştırıp çocuğuna ikram edendir. Bizde annelik bir başkadır. Kendi evladını koruyup kollarken diğer çocukların da hakkını savunan, onlara da kıymet verendir.

Tarihimize baktığımızda sorumluluklarını özenle yerine getirirken çocuklarının erdemli ve dürüst yetişmesi için insanüstü bir çaba ile var olan annelerimiz, toplumumuzun en kıymetli değeridir. Çocukların geleceğe ışık olması, millî ve evrensel değerlere sahip olması, gelenek ve göreneklerimizin aktarılmasında büyük çaba göstermektedirler. Sabır ve metanetle geleceği inşa eden annelerimiz, toplumumuzun mimarlarıdır.

İnancımızda ve kültürümüzde baş tacı edilen annelerimizin haklarını ödemek mümkün değildir. Evlat olarak bizlerin üzerine düşen, her durumda annelerimize sevgi ve saygıda kusur etmemektir. Her daim onların yanında olmak ve gönüllerini hoş edecek davranışlarda bulunmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle sevgi, anlayış ve sabırla evlatlarını yetiştiren, emek veren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, annelerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

İlgili Haberler