Uşak Mimarlar Odası sosyal medya kampanyası başlattı

Uşak Mimarlar Odası Başkanı Çağlar Samancı, odasının çağrısına rağmen tarihi dokunun yoğun olduğu sokaklara belediyenin asfalt atmasını önlemek için sosyal medyadan destek kampanyası başlattı.
Uşak Mimarlar Odası sosyal medya kampanyası başlattı

Mimarlar Odasının tüm çağrılarına rağmen tarihi eserlerin yoğun olarak bulunduğu Cumhuriyet caddesinde asfaltlama hazırlıkları devam etmekte olduğunu kaydeden Samancı;

“Saygıdeğer Uşak Halkı.

Mimarlar Odasının tüm çağrılarına rağmen asfalt atma çalışmaları devam etmekte olup makineler Cumhuriyet Caddesi’ne getirilmiştir. 

Çok geç olmadan bu gün saat 9.00 ile 9.30 saatleri arasında gönderdiğimiz görselleri.Facebook, İnstagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarında paylaşarak destek olmanızı  bekliyoruz” çağrısında bulundu.

MİMARLAR ODASI TARİH DOKUYA YAKIŞMAYAN BİR UYGULAMA DİYOR

Uşak Belediyesi tarafından, Uşak’ın birçok tarihi yapı barındıran cadde ve sokaklarında parke taşlarının sökülerek asfalt yol yapılmaya başlanması Uşak Mimarlar Odası’nın tepkisine neden olmuştu.

Ulucami, Burma Cami, Karaali Cami, Cumhuriyet Meydanı, Bedesten, Paşa Hanı (Dülgeroğlu oteli), Hacıgedik Hanı, tarihi çınarlar ve pek çok tarihi eserin bulunduğu caddelerde taş parkeler sökülüp asfalt dökülmesi, Mimarlar Odası Uşak Başkanlığı tarafından, “ Uşak'a yakışmayacak bir uygulama” olarak nitelendirilmişti.

https://www.usakgundem.com/cevre/usak-belediyesi-tarafindan-tarihe-kepce-vuruluyor-h7750.html?fbclid=IwAR2fjRiJZb2EcnhWEIFzk2LMZQkUkrqZLA06iH966rJ0SWky5rYZuk7vB-Y

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler