Uşak'tan deprem bölgesine 213 bin battaniye gönderildi

Türkiye'nin kalbi merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin vurduğu 10 ilde atıyor. Tek yürek olan Türk Milleti zamana karşı yarışta yardım göndererek desteklerini sürdürüyor.
Uşak'tan deprem bölgesine 213 bin battaniye gönderildi

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeli depremlerin ardından 4.seviye alarm verildi. Dünya ülkelerinden de destekler bir bir gelmeye devam ederken ülkemizde de 71 il tek yürek olarak depremzedelere yardım göndermeye başladı. Deprem bölgeleri için yapılan yardım çağrısına Uşak'tan da yanıt geldi. 

UŞAK'TAN DEPREM BÖLGESİNE BATTANİYE SEVKİYATI

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Kahramanmaraş ve çevre illerde büyük hasarlar meydana geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak adlandırılan Kahramanmaraş deprem için Uşak’ta tek yürek oldu. Uşaklılar kendi imkanları ile çeşitli yardımları belediyeye ulaştırırken battaniye, kıyafet, ısıtıcı, erzak gibi pek çok yardım toplandı. Uşak'ta toplanan yardımlar deprem bölgelerine intikal etmek üzere yola çıkarılırken yardım yüklü tırların Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nden yola çıkmak üzere beklediği sırada 213 bin battaniyenin gönderildiği bildildi. Gmnderilen yardımlara ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Turan Ergün, deprem bölgelerine 47 araçla 249 personelin yardım için sevk edildiğini aktardı. Deprem bölgesinden, kendilerinden en büyük beklentinin battaniye olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Ergün, bütün battaniye üreticileriyle bir araya geldiklerini ve üretimlerini deprem bölgesine göndermek üzere yapmaları konusunda anlaşmaya vardıkalrını söyledi. Ticari maksatlı battaniye satışı yapılmadığını da aktaran Vali Ergün, ''An itibariyle de ilimizden 40 tırla 163 bin 767 battaniye Uşak’tan yola çıktı. Şu anda da 10 tır yola çıkmak üzere bekliyor, onlarda da yaklaşık 50 bin battaniye var diyerek 4 milyon 319 bin lira yardım yapıldığını aktararak hayırseverlere teşekkür etti.

İlgili Haberler