Uşak Belediyesi duyurdu! Uşak'ta deprem bölgesi için ekmek üretilecek

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Türkiye'nin aklına felaket olarak kazınan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin yaraları sarılmaya çalışılıyor.
Uşak Belediyesi duyurdu! Uşak'ta deprem bölgesi için ekmek üretilecek

Uşak’ta üretilen ekmekler deprem bölgesine gönderilecek - 6  Şubat 2023 sabahı Türkiye, deprem ve yapı stoku zayıflığı ile yeniden yüzleşti. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ile Hatay illerinde hasar ve can kaybı artarken bilanço gittikçe ağırlaşıyor. 

DEPREMİN BİLANÇOSU AĞIRLAŞIYOR

Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 873'e yükseldi. Depremde 62 bin 937 kişi yaralandı. Türkiye 10 şehir için tek yürek olmuşken yardım kampanyaları da bir bir depremzedelere ulaştırılıyor. Bu kapsamda yardımlarına devam eden Uşak'tan da sevindiren bir haber geldi. Uşak Belediyesi, halk ekmek fırınlarında üretilen ekmeklerin deprem bölgesine gönderileceğini açıkladı. 

UŞAK'TAN DEPREM BÖLGELERİNE EKMEK GÖNDERİLECEK

Uşak’ta 9 Şubat Perşembe günü itibariyle halk ekmek fırınlarında üretilen bütün ekmeklerin deprem bölgesine gönderileceği ve bu nedenle ekmek satışı yapılmayacağı duyuruldu.
Uşak Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından yapılan yazılı açıklamada, halk ekmek fırınlarında 9 Şubat Perşembe günü itibariyle üretilen bütün ekmeklerin gıda eksikliği nedeniyle deprem bölgesine gönderileceği ve bu nedenle fırınlarda ekmek satışı yapılmayacağı duyuruldu. Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ''Uşak Belediyesi ve Uşak Ticaret Odası iş birliği ile Uşak Belediyesi halk ekmek fırınında üretilen tüm ekmekler deprem bölgelerine gönderilecektir. Bu nedenle 9 Şubat Perşembe gününden itibaren belirli bir süre halk ekmek büfelerinden ekmek satışı yapılmayacaktır.'' ifadelerine yer verildi. Bu zor günlerde gösterilen birlik örneği vatandaşın yüreğine dokunurken ülkemiz genelinde yardım kampanyaları devam ediyor. Söz konusu yardımlar AFAD aracılığı ile depremzedelere ulaştırılıyor.

İlgili Haberler