Uşak’ta 68 kişi kurban yerine kendisini kesti

Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurbanlıklarını kendi imkânlarıyla kesmeye çalışan ve bıçakla yaralanan 68 vatandaşın hastanelere başvurduğu öğrenildi.
Uşak’ta 68 kişi kurban yerine kendisini kesti

Öte yandan kent genelinde zabıta ekipleri, cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol kenarları gibi alanlarda kurban kesimine yönelik denetimlerde bulundu.

Belirlenen kesim yerleri dışında kurban kesen veya atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara Kabahatler Kanunu kapsamında 204 lira para cezası uygulanacağı belirtildi.

İlimizin farklı noktalarında kurban kesmek isterken kendisini yaralayan toplam 68 kişi, hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturdu.

Kurban keserken yaralanan ve Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran İslam Kocagöz, et parçalarken elindeki satırı kaydırıp elini kestiğini belirterek, "Hastanede elime 5 dikiş atıldı. Kurbanla uğraşan herkes dikkatli olsun, bir anlık dikkatsizlik böyle şeylere neden oluyor" dedi.

İlimizde acemi kasap sayısının 68 kişi olduğu belirlenirken; Ege Bölgesinde en çok acemi kasap 124 kişi ile Denizli oldu. Bölgemizde diğer illerde kurbanlık yerine bir taraflarını kesen acemi kasap sayısı da şöyle:

Afyonkarahisar (20), İzmir (32), Kütahya (80), Muğla (24), Manisa (35), Aydın (25)

Denizli,Merkezefendi ilçesinde kurban keserken kalp krizi geçiren Osman Korkmaz (53), yaşamını yitirdi.

İlbade Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde kurban kesen Korkmaz, fenalaşması üzerine ambulansla Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Korkmaz, yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi, yakınları hastane önünde gözyaşı döktü.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler