Uşak Belediye Başkanı duyurdu! Deprem bölgesine ekipler eşliğinde battaniye yardımı gönderildi

Türkiye'yi sarsan deprem haberinin ardından milli seferberlik başlatıldı. Başlatılan yardım kampanyasına Uşak'ta destek olurken bölgeye ekip ve battaniye gönderildiği bildirildi.
Uşak Belediye Başkanı duyurdu! Deprem bölgesine ekipler eşliğinde battaniye yardımı gönderildi

Deprem kendisini bir kez daha hatırlattı. Ülkemizin deprem bölgesinde olduğu ve yapı stokunun sağlam olmadığı gerçeği bir kez daha gün yüzüne çıkarken 6 Şubat 2023 ülke tarihine geçti. Türkiye 6 Şubat Pazartesi 2023 tarihi ile Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de meydana gelen 7.7, Gaziantep'te 6.5 ve aynı gün 13.25'de Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. 10 ilde yıkıcı etki yaratan depremler nedeniyle binlerce bina enkaza dönüştü. Ülkemizde 7 günlük yas ilan edilirken deprem bölgelerinde ise 3 ay süreyle OHAL ilan edildi.

YARDIMLAR DEPREMZEDELER İÇİN GİDİYOR

Ağır kış şartlarında yaşanan depremde kritik 72 saat dikkate alınarak yapılan arama kurtarma çalışmaları canhıraş devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son açıklama ile Milli Yas kararının yanı sıra OHAL kararını da açıklayarak her türlü yardımı kabul edeceklerini bildirdi.

Depremin ağır bilançosunun ortaya çıkması ile birlikte gıda, barınma, giyim ve ısınma yardımına ihtiyaç duyan 10 ildeki depremzedeler için Uşak'tan da yardım eli uzandı.  Uşak Valisi Turan Ergün, deprem bölgesinde kendilerinden en büyük beklentinin battaniye olduğunu ve 213 bin battaniyenin yola çıktığını açıkladı. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi için Uşaklılar tek yürek oldu. Deprem anından itibaren yardım kampanyaları başlatılan Uşak’ta battaniye, kıyafet, ısıtıcı, erzak gibi bir çok yardım deprem bölgelerine intikal etmek üzere yola çıkarıldı. Yardım yüklü tırların Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nden yola çıkmak üzere beklediği sırada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Turan Ergün, deprem bölgelerine şuana kadar 47 araçla 249 personelin yardım için sevk edildiğini söyledi.

Deprem bölgesinde battaniye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Vali Ergün, ''Dün bütün battaniye üreticileriyle bir araya geldik. Arkadaşlar bütün üretimlerini deprem bölgesine gitmek üzere üretiyorlar şuanda. Ticari maksatlı battaniye satışı şuanda yok. Deprem bölgesine yardım maksatlı göndereceklere battaniye üretiyoruz. An itibariyle de ilimizden 40 tırla 163 bin 767 battaniye Uşak’tan yola çıktı. Şu anda da 10 tır yola çıkmak üzere bekliyor, onlarda da yaklaşık 50 bin battaniye var” dedi. Ayrıca Vali Ergün nakit yardımı olarak da Valilik Acil Yardım hesabına şu ana kadar 4 milyon 319 bin TL yardım yapıldığını söyledi ve hayırsever, duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da ''Ekipler sahada çalışmaya başladı.'' ifadedelerine yer verdi. Uşak Belediye Başkanı Çakın, Uşak’tan destek maksatlı giden ekiplerin deprem bölgelerine vardıklarını, sahada çalışmalara başladıklarını ve kendilerinden iyi haberler beklediklerini de sözlerine ekledi. 

İlgili Haberler